background img
banner
banner

Πάτρα: «Κύτταρο» μνήμης το Ιστορικό καταφύγιο στα Υψηλά Αλώνια

Το Ιστορικό καταφύγιο  κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, μετατρέπεται καθημερινά σε «κύτταρο» μνήμης, αναδεικνύοντας στους διαδρόμους του την «αθέατη» πλευρά μιας πόλης και τα όσα βίωσε την περίοδο του πολέμου, της ναζιστικής κατοχής και της αντίστασης ο λαός της Πάτρας.

Μέσα από την έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού και ακολουθώντας τα «χνάρια» που οδηγούν στα έργα της «εικαστικής διαδρομής», πολίτες κάθε ηλικίας έρχονται  «αντιμέτωποι»  με το χθες. Με μια εποχή σταθμό για τη σύγχρονη ιστορία της πόλης και μνήμες που επί  δεκαετίες  ήταν «κρυμμένες»  στους διαδρόμους του και «χαραγμένες» στους τοίχους του.

Το καταφύγιο αναδεικνύεται συγχρόνως και σε χώρο γνώσης και διαδραστικής μάθησης, καθώς στο πλαίσιο των ξεναγήσεων το επισκέπτονται  δεκάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης.

Ήδη στην έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού καθώς και στα έργα που αποτελούν την «εικαστική διαδρομή» έχουν ξεναγηθεί από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και από τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ και μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Πέτρο Βάη, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας και οι μαθητές του 2ου και 3ου λυκείου της Πάτρας. (ΦΩΤΟ).

Το Καταφύγιο θα είναι ανοικτό και την Κυριακή  10 Οκτωβρίου από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

  • Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 18.00 έως τις 20.00 και κάθε Κυριακή από τις 11.00 έως τις 13.00.

Το Καταφύγιο θα μείνει ανοιχτό όλο τον Οκτώβρη και θα γίνονται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία μετά από συνεννόηση. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-624-088 και 2610-390-937).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr