background img
banner
banner

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων

ΣΕ ΚΟΥΝΙΝΑ- ΜΕΛΙΣΣΙΑ- Κ. ΠΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΥΨΟΥΣ 998.000 ΕΥΡΩ

Η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της υπαίθρου περνά… μέσα από τη βελτίωση της οδοποιίας, καθώς σε πολλά χωριά δρόμοι σε κατοικημένα σημεία είναι χωματόδρομοι, πολλώ δε μάλλον αγροτικοί δρόμοι που συχνά τον χειμώνα γίνονται απροσπέλαστοι. Εκτός από την εξ εξελίξει εργολαβία στην κοινότητα Κούμαρη, ο δήμος «σπρώχνει» τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης σε πυρόπληκτες κοινότητες.

Πρόκειται για το έργο «Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις στις Τ.Κ. Κουνινάς, Μελισσίων και στις περιοχές Κάτω Πτέρη και Αγίου Ανδρέα» Δήμου Αιγιαλείας» που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, με την αντιδημαρχία Έργων να ευελπιστεί πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης ώστε να ξεκινήσει.

Να σημειωθεί ότι τη σχετική μελέτη έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου το 2018, ενώ έχει γίνει ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός πριν από έντεκα μήνες με τέσσερις εταιρείες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Μάλιστα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου είχε εγκρίνει την αποστολή πρόσκλησης μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, στους προσφέροντες ποσοστό έκπτωσης έκπτωσης 36,50% (που αποτελεί τον μέσο όρο των εκπτώσεων των προσφορών) και ελαφρώς κατάντι αυτού, ήτοι έως και τον τέταρτο κατά σειρά μειοδοσίας οικονομικό φορέα με ποσοστό έκπτωσης 35,90%, για την εκτέλεση του έργου, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις προσφορές τους, όπως προβλέπει ο νόμος, δεδομένου ότι οι εκπτώσεις φαίνονται ασυνήθιστα χαμηλές, λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου έργου. Στη συνέχεια, η αρμόδια επιτροπή συνέταξε το Πρακτικό Γνωμοδότησης Αιτιολογήσεων της ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου, το οποίο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την αιτιολόγηση των οικονομικών προσφορών

Μέσω αυτού, ζητούνται περαιτέρω διευκρινίσεις για την αιτιολόγηση των οικονομικών προσφορών των εταιρειών ΑΚΡΟΣ Α.Τ.Ε. και ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Τ.Ε., για την εκτέλεση του εν θέματι έργου, ενώ απορρίφθηκαν από τη συνέχεια του διαγωνισμού, οι εταιρείες: «Α.Γ.Τ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. A.G.T. CONSTRUCTIONS Α.Τ.Ε. (ανάδοχος του έργου της ανάπλασης των πλατειών του κέντρου) και «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΚΑΤ Ε.Ε.» καθότι δεν υπέβαλλαν καθόλου αιτιολόγηση των προσφορών τους και δεν παρείχαν πληροφορίες και στοιχεία που να εξηγούν με τρόπο ικανοποιητικό το χαμηλό επίπεδο της τιμής ή του κόστους που πρότειναν. Στη συνέχεια και μετά την κατάθεση των απαραίτητων διευκρινήσεων από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο στάδιο του διαγωνισμού, συνήλθε η αρμόδια Επιτροπή και συνέταξε νέο Πρακτικό Γνωμοδότησης Αιτιολογήσεων Β΄ Φάσης στο οποίο δεν έγινε αποδεκτή η αιτιολόγηση της ασυνήθιστα χαμηλής προσφοράς της εταιρείας ΑΚΡΟΣ Α.Τ.Ε. άρα αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού, ενώ αντιθέτως έγινε αποδεκτή η αιτιολόγηση της ασυνήθιστα χαμηλής προσφοράς της εταιρείας ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. Κατά συνέπεια, η εν λόγω εταιρεία αναδείχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος του έργου με προσφερθείσα μέση έκπτωση 37,38%. Το εν λόγω πρακτικό δε ενέκρινε κατά πλειοψηφία πριν λίγες μέρες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄πρόκειται για ένα έργο ύψους 998.000 ευρώ που αφορά πυρόπληκτες περιοχές και κρίνεται αναγκαίο να γίνει. Περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε δρόμους σε Κουνινά, Μελίσσια και στους οικισμούς Κάτω Πτέρη και Άγιος Ανδρέας. Προχωράμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και ευελπιστούμε άμεσα να ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό μέρος της διαδικασίας και να προχωρήσουμε σε εκτέλεση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr