background img
banner
banner

Προτεραιότητα σε παρεμβάσεις

ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2022

Έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα και παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων, περιλαμβάνονται στις προτάσεις που θα καταθέσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων για ένταξη στο υπό κατάρτιση Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το έτος 2022. Η καταγραφή των αναγκών έγινε από τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου αφού προηγουμένως ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και δημότες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Ρόζος, ΄΄μέσα από διάλογο με τους κατοίκους, κοινωνικούς φορείς και τις συλλογικές οντότητες της κοινότητάς μας, προχωρήσαμε στην καταγραφή των διαφόρων θεμάτων της περιοχής, έχοντας βεβαίως και ιδία αντίληψη. Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις μας θα ληφθούν υπόψη και θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το νέο έτος, δεδομένου ότι έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων΄΄.

Οι προτάσεις…

Τα τεχνικά έργα που προτείνεται η ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Δήμου Αιγιαλείας έτους 2022, είναι τα εξής και αφορούν κυρίως οδοποιία: α) αποκατάσταση στρώσης κυκλοφορίας με φρεζάρισμα και στρώση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας στο σύνολο της οδού Αφροδίτης.
β) αποκατάσταση στρώσης κυκλοφορίας με φρεζάρισμα και στρώση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας στο σύνολο της οδού Περικλέους.
γ) διαμόρφωση του δικτύου των οδών που αφορούν τμήμα του ιστορικού κέντρου της Κοινότητας Σελιανιτίκων .
δ) κατασκευή πεζοδρομίου, πλάτους, κατ’ ελάχιστο, 1,55 έως 2 μέτρων και συνολικού μήκους έκτασης 345 μέτρων από τη γωνία της παραλιακής οδού Ατλαντίδος στη διασταύρωσή της με την οδό Αιγιαλού και προς τα ανατολικά έως την τοποθεσία «Δασύλλιο», με την πρόβλεψη κατασκευής όδευσης τυφλών και ράμπες για ΑμεΑ.
ε) διαμόρφωση τμήματος της οδού Αγίου Βασιλείου, στο ρεύμα εισόδου από την Παλαιά Εθνική Οδό έως και τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.
στ) αποκατάσταση στρώσης κυκλοφορίας με φρεζάρισμα και επίστρωση με σταμπωτή άσφαλτο στις κάθετες οδούς στην Παλαιά Εθνική Οδό Πυθαγόρα, Αχιλλέως, Έκτορος, Πρωταθλητών.
ζ) αποκατάσταση στρώσης κυκλοφορίας με φρεζάρισμα και στρώση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας στο σύνολο της οδού Ολυμπίας.
η) ασφαλτόστρωση των χωμάτινων δρόμων Νίκης, ανώνυμης οδού ανατολικά του δημοτικού κοιμητηρίου και Ελ Γκρέκο, θ) τσιμεντόστρωση της οδού Γαλήνης ι) ανάπλαση – διαμόρφωση της περιοχής με την ονομασία «Δασύλλιο. ια) αντικατάσταση δικτύου δημοτικού, καλλωπιστικού φωτισμού σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόζο, ΄΄το Τεχνικό Πρόγραμμα πρέπει να είναι αντάξιο των προσδοκιών για την προοπτική που δίνει στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Αφενός στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συγχωριανών μας και να καλύψουμε τις ανάγκες και αφετέρου να δώσουμε το στίγμα μας με συγκεκριμένο πλάνο για την περιοχή και τις προοπτικές εξέλιξής της. Οι προτάσεις μας για τα τεχνικά έργα στην κοινότητα Σελιανιτίκων κινούνται σε ρεαλιστική βάση και είναι απόλυτα υλοποιήσιμες΄΄.
Τα μέχρι σήμερα «δρομολογημένα» έργα προς εκτέλεση στην Κοινότητα Σελιανιτίκων, είναι: Στο περσινό ψηφισθέν από το Δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021 συμπεριλαμβάνονται για την Κοινότητα Σελιανιτίκων έργα οδοποιίας που αφορούν τμήμα της παραλιακής οδού από την τρίγωνη πλατεία έως και το δυτικό άκρο της οδού Ποσειδώνος, καθώς και τις κάθετες οδούς Αργοναυτών, Φλοίσβου και Φαίδρας.
Επίσης, κινήθηκαν από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία οι διαδικασίες ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που είχε αναλάβει ως ανάδοχος το έργο κατασκευής οδοποιίας τμήματος της παραλιακής οδού Κυανής Ακτής. Δυστυχώς, ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα το έργο να είναι κολλημένο στην ίδια κατάσταση. Το επόμενο βήμα είναι η εκ νέου ένταξη του υπόψη έργου στον τεχνικό σχεδιασμό του Δήμου και η επαναδημοπράτησή του.

Πρόγραμμα Φιλόδημος και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Στο πλαίσιο ένταξης πράξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» αναφορικά με τη δημιουργία στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού Δήμου Αιγιαλείας, στην Κοινότητα Σελιανιτίκων προβλέπεται η κατασκευή / τοποθέτηση δυο νέων σύγχρονων στάσεων που θα διαθέτουν και υποδομές σύνδεσης μέσω Wi-Fi στο διαδίκτυο. Τέλος, μετά από εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες από την οικεία Τεχνική Υπηρεσία και για την κατασκευή παιδικής χαράς στα Σελιανίτικα.

Αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της διάβρωσης

Τέλος, ο κ. Ρόζος ρωτήθηκε από τo protionline.gr και για το θέμα της αποκατάστασης της παραλιακής πλατείας Σελιανιτίκων, μέρος της οποίας είχε υποχωρήσει τον περασμένο Αύγουστο εξαιτίας της διάβρωσης.
Όπως ανέφερε, ΄΄το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται τόσο ως προς το σημείο που υπήρξε η υποχώρηση του εδάφους όσο και αυτό καθαυτό της διάβρωσης σε όλο το μήκος της ακτής. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και έχουμε ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος της διάβρωσης. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μία σειρά διαδικασιών και τη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη. Είναι γνωστό πως μεσολαβούν κάποιες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, ωστόσο αυτό που κρίνουμε εμείς πως πρέπει να γίνει, δεν είναι μόνο η αποκατάσταση του προβλήματος που προέκυψε στην παραλιακή πλατεία. Αντιθέτως, ζητούμε την εκτέλεση ενός συνολικού έργου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης ώστε να δοθεί οριστική λύση. Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε ότι μπορεί εξαιτίας της διάβρωσης να συμβεί κάποιο ατύχημα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr