background img
banner
banner

Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ο δήμος Αιγιαλείας

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

«Επαγρύπνηση και συντονισμός» είναι οι αποφάσεις που ελήφθησαν την Τετάρτη 13/10 από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Αιγιαλείας, που συνεκλήθη εκτάκτως το μεσημέρι, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, τα χαρακτηριστικά του οποίου, με βάση το σήμα της Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται να είναι ακραία και στην Αιγιάλεια. Παράλληλα, από τον δήμο εξεδόθη ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. για ακραία καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη και επειδή έχει εκδοθεί σχετικό δελτίο από την Πολιτική Προστασία, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο του δήμου, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι, όπως διοικητές αστυνομικών, πυροσβεστικών, λιμενικών τμημάτων και υπηρεσιών, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, ενώ παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρία Γιδά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένεται η έλευση του καιρικού συστήματος με το όνομα Μπάλλος, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα επηρεάσουν και τη Δυτική Ελλάδα.

Η προσοχή στα ρέματα

Όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Γιδά, ΄΄όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα του δήμου που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό΄΄.

Αναφορικά με το τι συζητήθηκε στο Συντονιστικό, η αντιδήμαρχος είπε πως εντοπίστηκαν τα σημεία που παρουσιάζουν μία επικινδυνότητα και μέσα στο επόμενο διήμερο θα παρακολουθούνται. ΄΄Εστιάζουμε στα ρέματα που βρίσκονται στον δήμο, στα φρεάτια και τα ρείθρα ώστε να καθαριστούν ενώ βρισκόμαστε σε «ανοιχτή γραμμή» με τη ΔΕΥΑΑ γι’ αυτό τον σκοπό. Θα παρακολουθούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο, καθώς κι άλλες φορές υπήρξε πρόβλεψη ότι θα μας πλήξει μία κακοκαιρία ωστόσο μας προσπέρασε χωρίς ακραίες καταστάσεις. Ευελπιστούμε κάτι ανάλογο να συμβεί και τώρα ωστόσο εμείς θα βρισκόμαστε σε επιφυλακή ώστε να επέμβουμε εάν χρειαστεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr