background img
banner
banner

Στην κανονική της μορφή από Δευτέρα η Μητροπόλεως

ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην προτέρα μορφή της, πριν δηλαδή τα μέτρα ενάντια στον covid-19, φαίνεται πως επιστρέφει από την προσεχή Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η οδός Μητροπόλεως. Στην κατεύθυνση αυτή προσανατολίζεται η δημοτική αρχή, δεδομένου ότι δεν έχει δοθεί ως τώρα παράταση στην ισχύ της τροπολογίας που εκχωρεί δικαίωμα χρήσης πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο με τροπολογία που είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση», είχε παραταθεί η προθεσμία παραχώρησης στους ενδιαφερόμενους ατελώς, πέραν του αναλογούντος και προβλεπομένου στην άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μέχρι 31.10.2021.

Σκοπός ήταν η τήρηση των αποστάσεων ενάντια στη διασπορά του covid-19

Σκοπός ήταν ενόψει της επανέναρξης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους, και της επιβολής κανόνων τήρησης αποστάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία των καταστημάτων και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Σε τοπικό επίπεδο, η τροπολογία βρήκε εφαρμογή στην οδό Μητροπόλεως όπου τοποθετήθηκαν κολονάκια, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου να αποφασίζει και να δίδει προς χρήση στους επαγγελματίες μέρος της οδού. Το μέτρο ωστόσο έχει ισχύ έως το τέλος του τρέχοντος μηνός και το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ως τώρα παράταση, ώθησε το επιτελείο του δήμου στο να εξετάσει το πώς θα κινηθεί για το εν λόγω θέμα.

Β. Χριστόπουλος: «Προσανατολιζόμαστε στο να επαναφέρουμε την οδό στην προτέρα κατάσταση»

Ερωτηθείς από τo protionline.gr  ο πλέον αρμόδιος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, σημείωσε τα εξής: ΄΄Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου είχε λάβει τη σχετική απόφαση, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής τροπολογίας, με σκοπό τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων, ενάντια στη διασπορά του covid-19. Ήταν δηλαδή μία προσωρινή λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων ώστε και οι πολίτες να βγαίνουν χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο. Από τη στιγμή που από την πολιτεία δεν έχει δοθεί κάποια παράταση και δεδομένου ότι η κοινωνία επιστρέφει σιγά – σιγά στην κανονικότητα κι εμείς σαν δημοτική αρχή, προσανατολιζόμαστε στο να επαναφέρουμε την οδό στην προτέρα κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε από σήμερα τους καταστηματάρχες να αποσύρουν ως την Κυριακή το βράδυ τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν τοποθετήσει και να παραδώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει επί της οδού. Επιπλέον, σήμερα προγραμματίζουμε την εκτέλεση εργασιών από το αρμόδιο συνεργείο του δήμου, έτσι ώστε τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου να απομακρύνει από το οδόστρωμα τα κολονάκια που είχαν τοποθετηθεί για την οριοθέτηση των χώρων΄΄.

΄΄Καθώς η κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τα μέτρα ενάντια στον covid, πρέπει κι εμείς να ακολουθήσουμε αυτούς τους ρυθμούς΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr