background img
banner
banner

Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής μέσω του ΕΛΓΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σύσκεψη συντονισμού εν όψει της τελικής καταγραφής και εξατομίκευσης των ζημιών που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, παρουσία του Πρόεδρου ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι κύριος στόχος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανακούφιση των πληγέντων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, τα υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας, υπό τον Γενικό Διευθυντή Σταύρο Βέρρα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αναστασία Πυργάκη, καθώς επίσης τα μέλη των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής.

Επιτόπιους ελέγχους ξεκινούν από την Πέμπτη οι Επιτροπές Κρατικής Αρωγής

Κατά την συνάντηση προσδιορίστηκαν τα ακριβή βήματα που θα ακολουθούν, καθώς από την Πέμπτη, οι Επιτροπές Κρατικής Αρωγής θα πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους βάσει των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, προκειμένου να διασταυρώσουν το μέγεθος των ζημιών και βάσει των καταγραφών να προχωρήσει η ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού.

«Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής. Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία, βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί προκειμένου να ρυθμίσουμε κάθε λεπτομέρεια, ώστε να είμαστε αποδοτικοί στη δουλειά μας και χρήσιμοι στην κοινωνία», τόνισε ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της σύσκεψης.

Ανησυχία για τους μη ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ πυρόπληκτους παραγωγούς της Δυτ. Αιγιάλειας

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των πυρόπληκτων παραγωγών της Δυτικής Αιγιάλειας, μεγάλο ποσοστό των οποίων δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αποζημιώσεων, παρά το γεγονός ότι οι καλλιέργειές τους έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή.

Στο θέμα έχει θέσει διεκδικήσεις και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», ζητώντας: «Άμεσα αποζημιώσεις για τις καταστροφές σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά και άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί οι βροχές ξεκίνησαν και τίποτε δεν έχει γίνει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr