background img
banner
banner

Χέρι – Χέρι με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR – 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

Ύστερα από μια δύσκολη από κάθε άποψη περίοδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές αλλά και οικονομικές αλλαγές και ανασφάλειες που έφερε την τελευταία διετία ο κορωνοϊός, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Ε. Διακοπτού, στις 11.00π.μ. Ταυτόχρονα, θα διεξαχθεί ο οικονομικός απολογισμός αλλά και το νέο πλάνο και ο προγραμματισμός του Συλλόγου για την επόμενη χρονιά, ενώ θα εκλεγεί και εξελεγκτική επιτροπή του Συλλόγου.

Βάσει του καταστατικού του Συλλόγου, έχει έρθει η στιγμή που το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, θα είναι και οι άνθρωποι που θα “οδηγήσουν” τον σημαντικό Σύλλογο στην νέα εποχή και την αναγεννησιακή προσπάθεια ανάπτυξής του. Τα ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα, θα βρίσκονται αρχικά σε πρώτο πλάνο, καθώς η παρατεταμένη χρονική περίοδος του κορωνοϊού, έφερε εκτός από απογοητεύσεις και παύσεις δράσεων και μια οικονομική ύφεση άνευ προηγουμένου. Τα σημαντικότερα όμως προβλήματα που έχουν προκύψει και καλείται να αντιμετωπίσει το νέο διοικητικό συμβούλιο, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, θα είναι κυρίως πρακτικά προβλήματα που έχουν υπάρξει τους τελευταίους μήνες. Την “παρτίδα” έσωσε η φετινή θερινή σεζόν, η οποία ήταν μία από τις πιο ισχυρές της τελευταίας πενταετίας και σε επίπεδο επισκεψιμότητας και σε επίπεδο εσόδων και φυσικά, από πλευράς ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας των τουριστικών περιοχών ολοκλήρου του νομού. Τα νούμερα λένε ότι… η περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας, για φέτος το καλοκαίρι, έχει με διαφορά τα πρωτεία σε όλο τον νομό.

Τα μουσειακά “βαγόνια” και η τραγική τους κατάσταση

Στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του Διακοπτού και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά του σταθμού που ξεκινά ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, υπάρχει ένας ανοιχτός μουσειακός χώρος, ο οποίος είναι σε… κακό χάλι. Η άσχημη του εικόνα ουσιαστικά, είναι ένα συνονθύλευμα κακών και “ανάποδων” συγκυριών, που συνέπεσαν τους τελευταίους… αρκετούς μήνες. Πρόκειται για τις παλαιές ατμομηχανές και τα “αρχαία” βαγόνια που έχουν εκτεθεί στον χώρο, καθώς και τα diesel βαγόνια των χρονολογιών 1959 και 1967. Αυτά τα ιστορικά στοιχεία, είναι με τέτοιο τρόπο αφημένα, που περισσότερο “σκουριάζουν” και πεθαίνουν πάρα αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, ως μουσειακή μονάδα. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής ουκ ολίγες φορές, έχουν βρει τα ιστορικά βαγόνια και μηχανές, βανδαλισμένα και καταστραμμένα με άγριο τρόπο. Αυτά τα κειμήλια εκτός από ιστορική αξία έχουν και συναισθηματική και κοινωνική υπόσταση. Εξαιτίας των βανδαλισμών που υπέστησαν παρουσιάζουν σήμερα μία εικόνα άκρως λυπηρή.

Οδοντωτός: Η πληρότητα ήταν στο 100% σε κάθε δρομολόγιο κάθε μέρα, όλο το καλοκαίρι

Η ατζέντα της συνέλευσης του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκτός από την διεξαγωγή των εκλογών και την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, έχει σαφώς και την απόλυτη “αναγέννηση” των θεμάτων που έχουν προκύψει, τις δραστηριότητες με άλλους συλλόγους και πάνω από όλα, το να υπάρχει δυνατή “φωνή”, ώστε να διεκδικεί πιο έντονα στο εξής, να ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα και γενικά να υπάρχει ως μια απόλυτα δραστήρια και αεικίνητη ομάδα.

Να σημειωθεί δε ότι, από τις 23 Ιουνίου που ξεκίνησαν τα δρομολόγια (από την υποχρεωτική παύση τους λόγω κορωνοϊού) μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαχειρίζεται τον Οδοντωτό, είχε 3 δρομολόγια επί καθημερινής βάσεως, από Διακοπτό για Καλάβρυτα με επιστροφή, ενώ δίχως υπερβολή η πληρότητα ήταν στο 100% σε κάθε δρομολόγιο. Παρόλο που η ζήτηση ήταν τεράστια κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το έργο λόγω… έλλειψης προσωπικού, – όπως επικαλείται – δεν πρόσθεσε παραπάνω δρομολόγια, ούτε σε αργίες ή εορτές και ούτε τα σαββατοκύριακα που ο τουριστικός κόσμος “βούλιαζε” την Ανατολική Αιγιάλεια. Δηλαδή, χιλιάδες ευρώ ¨χαμένα¨ ως επιπλέον έσοδα, λιγότερες θέσεις εργασίας και ανεργία και σαφώς, η αποφυγή της επιλογής των εκδρομέων σε μελλοντικούς χρόνους, λόγω των λιγότερων παροχών σε σχέση με άλλες περιοχές που τους προσφέρθηκαν.

Γ. Καραπαναγιώτης: Στο ‘’τιμόνι’’ του Συλλόγου από το 2007

Μιλώντας στο protionline.gr ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου, που τελεί τις εκλογές σε 13 ημέρες από σήμερα, Γιάννης Καραπαναγιώτης και σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογές αλλά και τα “σχέδια” που πρέπει να καταστρώσει το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει, τονίζει: «Λόγω της πανδημίας υπήρξε μια δικαιολογημένη καθυστέρηση στο να γίνουν οι εκλογές. Ίσως αυτή η διαδικασία της αναμονής να βγει και σε καλό τελικά. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει, θα υπάρξουν λίγες ηχηρές “απουσίες”, ενώ σίγουρα, θα υπάρξουν και νέα πρόσωπα. Και αυτό κατά τη γνώμη μου, είναι και το ζητούμενο της κατάστασης».

«Το ζητούμενο είναι κατά την γνώμη μου η δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι στο “τιμόνι” του συλλόγου από το 2007, ξεκαθαρίζει το σκεπτικό του αλλά και την μικρή του φιλοδοξία για τις επικείμενες εκλογές: «Αυτό που πραγματικά θέλω και εύχομαι, είναι η επόμενη μέρα για αυτόν τον σύλλογο να έχει μια νέα μορφή με την κυριολεκτική έννοια. Αυτό το λέω συνέχεια και μακάρι να συμβεί. Το ζητούμενο είναι κατά την γνώμη μου, η απόλυτη δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων, με νέες ιδέες και μεράκι για δουλειά και βλέψεις στον εκσυγχρονισμό. Τα νιάτα κάνουν πάντα την διαφορά, οι καινούριες προοπτικές και το νέο “αίμα”. Κατά τη γνώμη μου, έτσι μπορεί ο σύλλογος να πάει στην επόμενη ημέρα με ασφάλεια και να συνεχίσει στα βάθη των χρόνων» καταλήγει ο κ. Καραπαναγιώτης. Και δεν έχει καθόλου άδικο αν το καλοσκεφτεί κανείς… Πρόκειται για έναν σύλλογο με τεράστιες περγαμηνές, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με όλα σχεδόν τα γεγονότα των τελευταίων 100 και πλέον χρόνων στην τοπική ιστορία. Και για να ξέρεις καλά να περιγράψεις με αντικειμενικό τρόπο το παρελθόν και να το αναδείξεις σωστά στο σήμερα, πρέπει απαραίτητα να έχεις στρέψει το βλέμμα μόνο, στο μέλλον.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr