background img
banner
banner

Χαμογελούν ξανά όλοι μαζί μετά από ενάμιση χρόνο!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΙΓΙΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Με μια όμορφη και γεμάτη χαμόγελα τελετή έγινε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου η έναρξη της νέας περιόδου για το ΚΑΠΗ Αιγίου, που λειτουργεί υπό το ΝΠΔΔ του δήμου. Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, οι άνθρωποι του χώρου είχαν μεριμνήσει ώστε να γίνουν όλα με μεγάλη επιτυχία. Οι… ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερωνύμου, σίγουρα θα πιάσουν “τόπο” γιατί έχουν να κάνουν με ανθρώπους που διακατέχονται από θετική ενέργεια! Στην ιδιαίτερη εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αιγιάλειας, ενώ την… παράσταση “έκλεψαν” τα μέλη, όπου έπλεαν σε… πελάγη ευτυχίας, αφού δόθηκε το ¨πράσινο φως¨ και επίσημα, της επανέναρξης των δραστηριοτήτων του Κέντρου.

Πέρασαν 18 μήνες περίπου από τότε που το ΚΑΠΗ ήταν σε πλήρη λειτουργία. Ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του, είχαν αφήσει αφενός όσους ωφελούνται από την μονάδα στον… “πάγκο” και άπραγους για πολύ καιρό, αφετέρου οι όποιες δραστηριότητες είχαν “παγώσει” πλήρως αλλά και η επικοινωνία τους μεταξύ τους, καθώς η τρίτη ηλικία δεν ενδείκνυται για διαδικτυακές συναντήσεις ή τέτοιου είδους ανταμώματα… Έτσι, η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΚΑΠΗ και του προέδρου του ΝΠΔΔ είχε… διπλή σημασία, από κάθε άποψη. Η επαναλειτουργία, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τους μετέχοντες και όσους δουλεύουν ακούραστα για το Κέντρο και τις οποίες δράσεις του, το οποίο έρχεται ίσως στο καλύτερο σημείο από πλευράς επιδημιολογικών φορτίων και εμβολιασμών, καθώς όλοι όσοι επωφελούνται αυτού, έχουν ποσοστό εμβολιαστικής συμμετοχής στο 100%.

Νέες εγγραφές μετά τον… κορωνοϊό

Αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει οι νέες εγγραφές στο Κέντρο, καθώς και οι επανεγγραφές από μέλη που για διάφορους λόγους, είχαν απομακρυνθεί. Όλα τα μέλη δε ανεξαιρέτως, θα διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την συμμετοχή τους στην εμβολιαστική διαδικασία (ή την νόσησή τους) και οι ανανεώσεις των καρτών ή οι καινούριες κάρτες στα νέα μέλη, θα γίνονται μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού αυτού. Κάποιες μικρές “βόλτες” που κατά καιρούς έκαναν ορισμένα από τα μέλη του ΚΑΠΗ και… δημοσιοποιήθηκαν σε διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο (κυρίως στο facebook το οποίο είναι πολύ… must στις ηλικίες μεταξύ 40 έως 65) ήταν μόνο “παρεούλες” από το ΚΑΠΗ, δηλαδή προσωπικές εκδρομές τουριστικού χαρακτήρα, στις οποίες κακώς κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι είναι δραστηριότητα του Κέντρου.

Δράσεις και πάλι δράσεις

Από μέρα σε μέρα θα αρχίσουν να χαμογελούν ξανά τα μέλη του ΚΑΠΗ, τα γεροντάκια της τρίτης ηλικίας που στερήθηκαν όλο αυτό το διάστημα του κορωνοϊού, πραγματικά πολλά πράγματα. Μάλιστα, θα ισχύσουν όλες οι δραστηριότητες του Κέντρου που ίσχυαν και πριν τον covid-19 και αυτό, αφορούσε εκτός των εκδρομών που κατά καιρούς διοργανώνονται από το εκάστοτε συνεργαζόμενο τουριστικό γραφείο και όλες οι υπόλοιπες: Το τμήμα της γυμναστικής, η δράση της χορευτικής ομάδας, η επίσκεψη του ψυχολόγου και φυσικά, η… διάσημη χορωδία του ΚΑΠΗ, που κατά το παρελθόν έχει “κλέψει” ουκ ολίγες φορές την παράσταση και έχει πρωτοστατήσει σε χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο, εκδηλώσεις του Κέντρου. Φέτος δε, σύμφωνα με τις νέες δραστηριότητες που αφορούν το ΚΑΠΗ, αναμένεται να αυξηθούν οι εικαστικές τέχνες και οι χειροτεχνίες, ενώ το μουσικό σύνολο, θα έχει συνεργασία με την μουσικό που συνεργάζεται η ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιάλειας το τελευταίο διάστημα.

Οι ευχές του Μητροπολίτη

«Εύχομαι φέτος, έπειτα μια περίοδο πολύ δύσκολη και γεμάτη “μοναξιά”, η “αγκαλιά” που ανοίγεται απόψε εδώ σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο, να είναι η πιο θερμή αγκαλιά για όλους σας. Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχετε και χαίρομαι ιδιαίτερα, που κάποια από τα μέλη σας παρ’ όλες τις δυσχέρειες από κάθε άποψη συνθήκες λόγω κορωνοϊού, βρεθήκατε τις προάλλες στην Παναγία την Πλατανιώτισσα. Η ευλογία της Παναγίας μας να είναι κοντά σας και να είστε βέβαιοι, ότι η Μητέρα Όλων θα “σκεπάζει” τις ψυχές μας με αγάπη και θα σας δίνει δύναμη σε καθετί. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων περνούν κρίση στις μέρες μας και το ΚΑΠΗ είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δεν χάνουν ποτέ ούτε την σημασία ούτε την ποιότητα, ούτε την κοινή τους αγάπη για τον Θεό», ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, μιλώντας στα μέλη της δομής μετά από τον αγιασμό.

“Οι ανθρώπινες σχέσεις το πιο δυνατό κομμάτι του Κέντρου”

Απευθυνόμενος ο δήμαρχος στην όμορφη “παρέα” του ΚΑΠΗ και θέλοντας να δείξει την ιδιαίτερη αγάπη του προς την τρίτη ηλικία, τόνισε: «Λόγω του κορωνοϊού στερηθήκατε πάρα πολλά και κυρίως την απευθείας επικοινωνία, το τηλέφωνο ή το ίντερνετ είναι υποκατάστατα στις επικοινωνίες γενικά ούτως ή άλλως. Η πιο μεγάλη αξία στην ζωή είναι η υγεία. Και αμέσως μετά ως δεύτερη πιο σημαντική αξία, είναι η φιλία. Και στο ΚΑΠΗ ανέκαθεν γίνονταν οι πιο δυνατές και υγιείς φιλίες» ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος ο οποίος πολλές φορές έκανε λογοπαίγνια με τους παρευρισκόμενους ή προσπαθούσε να μην μιλά, την ώρα που κάποια μέλη μιλούσαν μεταξύ τους!

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος τόνισε στην όμορφη εκδήλωση του Κέντρου: «Όταν λες σε έναν άνθρωπο τον πόνο σου, αυτός μοιράζεται. Όταν λες σε έναν άνθρωπο την χαρά σου, αυτή διπλασιάζεται. Αυτό ακριβώς γίνεται και εδώ, μεταξύ σας. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δράσης του ΚΑΠΗ: Οι ανθρώπινες σχέσεις. Στον δήμο, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε όσο περισσότερα έργα μεν, αλλά και προσωπικό μέλημά μου είναι η δομή να λειτουργεί με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. Πιστεύω ότι εφόσον πήραμε όλοι τα διδάγματα από τα δεινά που περάσαμε, στο εξής θα υπάρχει καλύτερη διάθεση να περνάμε καλά. Γιατί αυτό είναι το απώτερο νόημα και γιατί μας… βολεύει! Και το ΚΑΠΗ Αιγίου, ξέρει πολύ καλά να το πράττει αυτό με τις όμορφες δράσεις. Με τις συζητήσεις μεταξύ σας τα απογεύματα, με τις βόλτες σας σε διάφορα μέρη, με την πάντα καλή σας διάθεση στις δραστηριότητες που κάνετε στον χώρο αυτόν. Θέλω να συνεχίσετε να είστε καλοί άνθρωποι, αυτό έχει την πιο μεγάλη σημασία από όλα».

Να σημειωθεί ότι, στην γεμάτη αγάπη εκδήλωση, εκτός από τα δεκάδες μέλη της δομής, παρέστησαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Νίκος Καραΐσκος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και η Μαντώ Παρίση – Μπέσκου η οποία εκπροσώπησε την Κοινότητα Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr