background img
banner
banner

Όλη η Αιγιάλεια στον δρόμο την Παρασκευή για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ 1.00μ.μ. ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Με συλλαλητήριο στη 1.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου, το οποίο θα λάβει χώρα σε σημείο που θα ανακοινωθεί άμεσα και συμβολικό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού για 45΄, η Αιγιάλεια σύσσωμη διατρανώνει την αντίθεσή της στην προωθούμενη μεταφορά της τελευταίας πανεπιστημιακής σχολής του Αιγίου στην Πάτρα αλλά και σε κάθε μεθόδευση υποβάθμισης της πόλης.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής δημοτικών παραγόντων και τοπικών φορέων το βράδυ της Τρίτης 5/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, η οποία και έλαβε ομόφωνη απόφαση για δυναμική και μαζική κινητοποίηση, ώστε η Αιγιάλεια να στείλει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αντιτίθεται στα σχέδια «λουκέτου» στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στο Αίγιο.

Ποιοι συμμετείχαν στο συντονιστικό

Στο κάλεσμα του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Καλογερόπουλου και Τριανταφυλλόπουλου αντίστοιχα, ανταποκρίθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, Βάσω Ψυχράμη και Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ακόμη εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ο ταμίας Απόστολος Ζεντέφης, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο ο πρόεδρος Γιώργος Σπηλιόπουλος, από τον σύλλογο Μηχανικών η γεν. γραμματέας Γεωργία Μπίρη, από το Εργατικό Κέντρο ο πρόεδρος Γιώργος Σπηλιόπουλος, από την ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας η πρόεδρος Δώρα Μαστραπά, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη και ο αντιπρόεδρος Κώστας Μεσάζος, από την ΠΑΕΚ ο επικεφαλής Αρίστος Τηλιγάδης, από τον Εμπορικό Σύλλογο ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, από την Ομοσπονδία Συλλόγων ο Νίκος Παπαδόπουλος και από τον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο ο Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος. Επίσης, παρέστησαν και εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ οι Άκης Μουρίκης και Τασία Σταυροπούλου.

Αμετακίνητη η Νίκη Κεραμέως

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε την αμετάβλητη στάση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να μην δέχεται τους εκπροσώπους της πόλης στο υπουργείο, ενώ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έκανε γνωστό πως λίγη ώρα πριν είχε επικοινωνία με τον ιδιαίτερο του γραφείου της κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος, για πολλοστή φορά, του κατέστησε σαφές ότι το αμέσως προσεχές διάστημα το πρόγραμμα της υπουργού δεν της επιτρέπει κάποιο ραντεβού, παραπέμποντας τη συνάντηση σε αόριστο μελλοντικό χρόνο.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο υπουργείο…

Ο κ. Γούτος, πέραν της κινητοποίησης της Παρασκευής, ζήτησε να ακολουθήσει… απόβαση επιτροπής Αιγιαλέων στο υπουργείο, ανεξάρτητα από το εάν θα γίνουν δεκτοί από την υπουργό, κάτι που τελικώς υιοθετήθηκε από τους παριστάμενους. Επιφυλάξεις εξέφρασαν εκπρόσωποι των φορέων για το κλείσιμο της εθνικής οδού, σε συνάρτηση με την ταλαιπωρία των πολιτών που μετακινούνται και δεν ευθύνονται για την διαφαινόμενη άσχημη για την περιοχή εξέλιξη αλλά και με τη νομιμότητα της ενέργειας, με τον δήμαρχο να… παίρνει πάνω του την υπόθεση, λέγοντας: ΄΄Εάν είναι παράνομο να βγει το Αίγιο στον δρόμο να διεκδικήσει το δίκιο του, τότε εγώ είμαι ο δήμαρχος, ας θεωρήσουν εμένα ως παράνομο΄΄. Η κ. Ψυχράμη θεώρησε επιτακτική την ανάγκη η Αιγιάλεια να διεκδικήσει ό,τι της στερείται, καθώς βάλλεται πανταχόθεν, ενώ ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος συμφώνησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για συζητήσεις.

Συντονισμός για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή

Προτάθηκε ακόμη η συμμετοχή των φοιτητών στην κινητοποίηση, ενώ από πλευράς προέδρου Ε.Κ.Α. ζητήθηκε από τον δήμο να πιέσει τις μεγάλες επιχειρήσεις να κλείσουν καθώς τα σωματεία δεν μπορούν να κλείσουν π.χ. ένα εργοστάσιο. Αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων πάντως, για το τυπικό της υπόθεσης έκαναν γνωστό πως θα πρέπει πρώτα να πάρουν απόφαση τα Δ.Σ. των Συλλόγων κάτι που σκοπεύουν να πράξουν σήμερα κιόλας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε η κινητοποίηση να γίνει μεσημέρι ώστε να μην υπάρξει πολύωρο κλείσιμο των καταστημάτων και να είναι εφικτό να παραστούν όλοι στην κινητοποίηση. Αποφασίστηκε ακόμη να κληθούν και οι βουλευτές να είναι παρόντες αλλά και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, ενώ θα εξευρεθεί τρόπος από τον δήμο ώστε να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία της Αιγιάλειας για να είναι παρόντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αποφασίστηκε τέλος να στηθεί εξέδρα στο σημείο της διαδήλωσης ώστε να γίνουν ομιλίες, να φτιαχτούν πανό και αφίσα που θα διανεμηθεί παντού, με τον δήμαρχο να ζητά από τους παριστάμενους να ενεργοποιήσουν τα μέλη των σωματείων ώστε η κινητοποίηση να έχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Τέλος, συστάθηκε τριμελής επιτροπή που θα συντονίσει το συλλαλητήριο, αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τριανταφυλλόπουλο, τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α. κ. Γεωργόπουλος και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαδόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr