background img
banner
banner

«INTOUR – ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»: Με επιτυχία η 3η Συνάντηση στο Αίγιο

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ2) με τίτλο «inTOUR-Προσβάσιμος Τουρισμός» και θέμα «Τεχνολογία στην Προσβασιμότητα – Μια καινοτόμος προσέγγιση για Τουρισμό και Πολιτισμό χωρίς εμπόδια», πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 10 μαθητές και 3 καθηγητές από ένα σχολείο της Ρώμης καθώς και 10 μαθητές και οι 2 καθηγητές Πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ, Νίκος Διαμαντόπουλος και Ηλίας Σπανός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των εφαρμογών για κινητά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία στις τουριστικές τους δραστηριότητες.

Εφαρμογή αλλά και υποδείξεις για να γίνει το Αίγιο πιο προσβάσιμο στους τουρίστες

Οι μαθητές σε μικτές ομάδες παρουσίασαν από μια εφαρμογή για κινητά για άτομα με προβλήματα όρασης/ακοής. Πραγματοποιήθηκε εργαστήριο για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για ΑΜΕΑ στην ανοικτή πλατφόρμα App Inventor. Στο τέλος του εργαστηρίου οι μαθητές ανέπτυξαν μια εφαρμογή προσβασιμότητας (μεταφραστή) για κινητά Android σε δοκιμαστική έκδοση.
Τέλος οι μαθητές ερεύνησαν και πρότειναν σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πόλη του Αιγίου για να καταστεί ο τουρισμός περισσότερο προσβάσιμος.

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι μαθητές και οι καθηγητές με την βοήθεια του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, είχαν την τύχη να περιηγηθούν και να θαυμάσουν από κοντά το μέρος όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες κατά την αρχαιότητα. Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό και να θαυμάσουν το υπέροχο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Επετεύχθη ο στόχος του προγράμματος!

Μέσα από τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα και να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους από το εξωτερικό εξασκώντας την αγγλική γλώσσα, να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα, να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες και τη συνείδηση της συμπερίληψης, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τους στόχους του προγράμματος.

Η επίτευξη της συγκεκριμένης δράσης έγινε με τη συνδρομή του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ηλία Ανδρέου και όλου του συλλόγου διδασκόντων, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που επισημαίνονται και τα εξής: ΄΄Η συμβολή και η συνεργασία των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Οι καθηγητές του προγράμματος θα επιθυμούσαν να ευχαριστήσουν θερμά τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο για την άριστη και αφιλοκερδή ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία΄΄.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης: Σταθακοπούλου Ιφιγένεια, Σταμοπούλου Γεωργία, Μπομποτσιάρη Αθηνά, Παλαιολογοπούλου Κωνσταντίνα, Περσίδου Μαρία, Μπλιάγκα Μαρία, Μούζουλας Γεώργιος, Μπούρα Ειρήνη, Σταυροπούλου Νεφέλη και Φάκου Ελένη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr