background img
banner
banner

Έχει γίνει ο προγραμματισμός, απομένουν οι προσλήψεις…

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ

Ο προγραμματισμός προσλήψεων από τον δήμο Αιγιαλείας τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα, δεδομένων των αναγκών των υπηρεσιών του. Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, πολλές υπηρεσίες αντιμετώπισαν πρόβλημα και αποδυναμώθηκαν καθώς νόσησαν υπάλληλοι και απουσίασαν από τις εργασίες τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας εκεί όπου, ειδικά τον προηγούμενο Αύγουστο που ο όγκος των απορριμμάτων και κατά συνέπεια και ο φόρτος εργασίας είχε πολλαπλασιαστεί, έλλειπε μεγάλος αριθμός προσωπικού καθώς υπήρξε διασπορά και δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην αποκομιδή.

Ενημέρωση ζήτησε η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου

Το θέμα των προσλήψεων έθεσε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Γιώτα Γκρέμου, σημειώνοντας πως ΄΄σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ περί τα τέλη Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι θα έβγαινε πρόσκληση προς τους δήμους για να δηλωθούν νέες ειδικότητες προσωπικού.
Ο στόχος ήταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες΄΄.

Το ερώτημα που έθεσε ήταν αν προχώρησε κάποια διαδικασία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αν υπάρχει σε εξέλιξη λήξη συμβάσεων, πώς θα καλυφθούν τα κενά και ποιος άλλος σχεδιασμός υπάρχει για μόνιμους διορισμούς.

Τι απάντησε η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου

Απαντώντας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Μαρία Σταυροπούλου, παραδέχθηκε πως οι προσλήψεις πραγματικά είναι ένα μείζον θέμα για τον δήμο, κάνοντας γνωστό πως ΄΄η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών έχει προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες και ότι έχουν ληφθεί και οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για τις προσλήψεις΄΄. Επισήμανε ακόμη πως ΄΄ειδικότερα, για τις συμβάσεις covid στις οποίες το κράτος μας έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε, πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως και έχουν γίνει και οι σχετικές παρατάσεις, πάντα στα πλαίσια που ο νόμος προδιαγράφει. Όσον αφορά τις λοιπές συμβάσεις, όσες είναι δίμηνες για έκτακτα περιστατικά ή τετράμηνες, ανάλογα με την περίπτωση και με τη διεύθυνση, δεν έχουν εκ του νόμου δυνατότητα παράτασης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr