background img
banner
banner

Έχουν αφήσει το τμήμα χωρίς δάσκαλο…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΟΛΙΓΩΡΙΑ 

Στο ερώτημα «τι γίνεται στην περίπτωση που ένας δάσκαλος νοσήσει στα μέσα της σχολικής χρονιάς», καλείται να απαντήσει το υπουργείο Παιδείας. Στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, η κάλυψη του κενού εκπαιδευτικού που απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, καταγγέλλει την ολιγωρία που έχει επιδείξει το υπουργείο Παιδείας καθώς και οι υφιστάμενοι φορείς του (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) μη αναπληρώνοντας το κενό του δασκάλου/ας που έχει προκύψει εδώ κι ένα μήνα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Επανειλημμένως έχει επισημανθεί η ανάγκη αναπλήρωσης του κενού…

Όπως τονίζει, ΄΄επανειλημμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει επισημάνει την ανάγκη να αναπληρωθεί το κενό, όμως οι γνωστές δικαιολογίες από τη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση (προσπαθούμε να αναπληρώσουμε το κενό, χρειάζεται λίγος χρόνος, σας καταλαβαίνουμε, υπάρχουν ελλείψεις κ.λπ.) προβάλλουν κάθε φορά, σαν ένα έργο που έχει χιλιοπαιχτεί΄΄.
Και συνεχίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου: ΄΄Η συνένωση τάξεων, εν μέσω εποχής Covid-19, για την εξασφάλιση εκπαιδευτικού, θεωρείται επιεικώς απαράδεκτη από τη στιγμή που θα υπάρξει συγχρωτισμός των μαθητών μέσα σε μια τάξη.

Η πανδημία «δείχνει τα δόντια της» σε παγκόσμιο επίπεδο με την αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων καθημερινά. Ποια μέτρα προστασίας θα τηρηθούν όταν στοιβάζονται τόσοι μαθητές (27) μέσα σε μια τάξη και μάλιστα δημοτικού;»΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Τα παιδιά έχουν δικαιώματα και φωνή και αν δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν αυτά θα γίνουμε εμείς οι γονείς η φωνή τους. Απαιτούμε άμεσα την αναπλήρωση του εκπαιδευτικού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr