background img
banner
banner

Δράσεις ενημέρωσης για την προστασία από το AIDS

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε από το 1988 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. Ο ιός της ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV) προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και προκαλεί το AIDS. Παρουσιάζει παγκόσμια εξάπλωση και δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, φυλή, χρώμα, εθνικότητα, ηλικία. Κάθε χρόνο καταγράφονται εκατομμύρια μολύνσεις και δυστυχώς εκατομμύρια απώλειες. Εφαρμόζονται ελπιδοφόρες θεραπείες με σκοπό την επιμήκυνση και την ποιότητα ζωής του κάθε ασθενούς, αλλά το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι η μείωση των μολύνσεων έως και ο μηδενισμός τους.

Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με το τρίπτυχο: «Ενημέρωση – Πρόληψη – Προφύλαξη» και ο τρόπος να καταπολεμηθεί το AIDS είναι η γνώση, η έγκαιρη διάγνωση, η απαλλαγή από ταμπού και προκαταλήψεις.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οργανώνει και φέτος δράσεις ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, σε Πάτρα , Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πύργο με διάθεση έντυπου ενημερωτικού και προωθητικού υλικού με σκοπό να απολαμβάνουμε τη ζωή με υπευθυνότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS δήλωσε: «Αυτό που έχει πρωταρχικό ρόλο στις ημέρες της πανδημίας που όλοι βιώνουμε, είναι να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η πρόληψη σε ό,τι αφορά τις ασθένειες που μαστίζουν την κοινωνία μας και να δείχνουμε διαρκώς απέναντί τους σοβαρή και υπεύθυνη στάση, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατευτούμε και να διατηρούμε την σωματική και παράλληλα την ψυχική μας υγεία στα ανώτερα δυνατά επίπεδα. Έχει επίσης μεγάλη σημασία να δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη στα άτομα που πάσχουν ώστε να μην περιθωριοποιήσουμε κανένα φορέα, να μην στιγματίσουμε κανένα και να μεταφέρουμε το δυνατό μήνυμα μιας ανθρώπινης κοινωνίας , χωρίς ψυχές στο περιθώριο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr