background img
banner
banner

Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μια σειρά δωρεάν θεατρικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς προγραμματίζονται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας τους επόμενους μήνες.
Πρόκειται για 13-15 παρεμβάσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα αξιοποιούνται τεχνικές θεάτρου, εκπαιδευτικού δράματος, θεατρικού παιχνιδιού, θεάτρου ντοκουμέντο, θεάτρου εικόνων και θεάτρου της επινόησης.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιούνται για ένα διάστημα τριών και πλέον μηνών, μία φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες και με διάρκεια 2-3 ωρών η κάθε μία, κάθε Τετάρτη από 5-8 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, με ημερομηνία έναρξης την 24η Νοεμβρίου.

Μέσο ευαισθητοποίησης απέναντι σε ρατσιστικά φαινόμενα

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο πλαίσιο έρευνας δράσης της μεταπτυχιακής διατριβής του εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Πάνου Βασιλόπουλου (2ο Δ. Σχ. Ακράτας). Ο τίτλος της συγκεκριμένης εργασίας είναι: «Το θέατρο-ντοκουμέντο ως μέσο ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπ/σης απέναντι σε ρατσιστικά φαινόμενα».

Οι εκπαιδευτικοί που θα πλαισιώσουν την ομάδα, θα συμμετέχουν ανώνυμα στην έρευνα που, εκτός από τις συνεδρίες, θα περιλαμβάνει ερωτηματολόγια πριν και μετά τις παρεμβάσεις. Στις συνεδρίες δε, θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές τους στην τάξη, τεχνικές θεάτρου αξιοποιώντας ως ¨πρώτη ύλη¨ πραγματικά γεγονότα και ντοκουμέντα ως τεκμήρια. Απαραίτητα εργαλεία εκτός από την καλή διάθεση, το σώμα και το βίωμα, θα αποτελέσουν λέξεις, φράσεις, λεζάντες, φωτογραφίες, λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα, τραγούδια, γελοιογραφίες, ταινίες, βίντεο, εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, άρθρα εφημερίδων, διαδίκτυο, στατιστικά ή δημογραφικά στοιχεία κ.ά.

Αφετηρία η… πρώτη ύλη

Η ¨πρώτη ύλη¨ που περιγράφεται παραπάνω θα αποτελέσει την αφετηρία για την ανάδειξη στερεοτύπων και προκαταλήψεων, την ανάγκη γνωριμίας του ¨άλλου¨ και της κατανόησης του διαφορετικού, την αναγνώριση στοιχείων και μορφών ρατσιστικών συμπεριφορών και τις προϋποθέσεις ομαλής συνύπαρξης στο σχολείο και την κοινωνία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Φορέα όλων των παραμέτρων αυτών, θα αποτελέσει με βιωματικό τρόπο, το θέατρο ντοκουμέντο. ΄΄Παρακαλούμε τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν, να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr