background img
banner
banner

Δωρεά βιβλίων στη μνήμη του Πάνου Αλέφαντου

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Μια πολύ σημαντική δωρεά για τη βιβλιοθήκη του έλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, στη μνήμη του “Πάνου Αλέφαντου”. Δημιουργήθηκε έτσι πτέρυγα που φέρει το όνομά του, με τα παραμύθια και τις ιστορίες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Ευσταθίου, ΄΄πρόκειται για άλλη μια σημαντική δωρεά για το σχολείο μας, που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο. Η οικογένεια του εκλιπόντος δασκάλου και πολιτικού επιστήμονα Πάνου Αλέφαντου με καταγωγή από τη Συλίβαινα, απευθύνθηκε στον ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, φορέα για την προώθηση του βιβλίου, τον οποίο υπηρέτησε ο Πάνος Αλέφαντος για πολλά έτη, με σκοπό να δωρίσουν βιβλία στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Το σχολείο μας επιλέχθηκε, ύστερα από πρόταση της συζύγου και των τέκνων του, από τον ΚΥΚΛΟ γιατί σε αυτό υπηρετούν τα ανίψια του δάσκαλοι Νίκος και Κώστας Αλέφαντος και διαθέτει νέα σύγχρονη βιβλιοθήκη΄΄.

΄΄Αποδεχόμαστε με χαρά τη μεγάλη προσφορά –156 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας τελευταίας κυκλοφορίας- στη μνήμη του Πάνου Αλέφαντου, που τόσο αγαπούσε και προωθούσε τη φιλαναγνωσία στο δημοτικό σχολείο, ενισχύοντας βιβλιοθήκες σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήσαμε πτέρυγα που φέρει το όνομά του με τα παραμύθια, τις ιστορίες των Ελλήνων και ξένων συγγραφέων για να θυμόμαστε πάντα με αγάπη έναν άνθρωπο που είχε εστιάσει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της διά βίου σχέσης παιδιού και βιβλίου΄΄, αναφέρει η κ. Ευσταθίου, καταλήγοντας: ΄΄Ευχαριστούμε τόσο την οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου για τη σκέψη της αυτή όσο και τον ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ για την προσφορά τους στο σχολείο μας. Με τη σειρά μας θα χτίσουμε «αναγνώστες» από τα θρανία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr