background img
banner
banner

Ευλογία στο ξεκίνημα της νέας τους ζωής

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγ. Άννης, Συνοικισμού Ν. Πλαστήρα, η συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου με τα νέα ζευγάρια, τα οποία ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου κατά τη φετινή χρονιά.

Η εκδήλωση άρχισε με την Παράκληση στην Αγία Άννα, κατά την οποία ζήτησαν την ευλογία και την προστασία της στο ξεκίνημα της νέας κοινής πορείας τους στη ζωή. Μετά το πέρας της ιεράς παρακλήσεως ο τοπικός Ποιμενάρχης τους καλωσόρισε, τους ευχαρίστησε για την θερμή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο, δια του οποίου ένωσαν την ζωή τους «εις σάρκαν μίαν», επισημαίνοντας ιδιαιτέρως ότι ο γάμος στην χριστιανική πίστη και στη μακραίωνη πορεία της εκκλησιαστικής παραδόσεως δεν είναι μόνο μία φυσική σχέση, ούτε ένα απλό κοινωνικό γεγονός. Είναι μυστήριο, ενταγμένο στη ζωή της Εκκλησίας. Συνδέεται με την εν Χριστώ σωτηρία μας• την αιώνια προοπτική του ανθρώπου.

Ακολούθησε μία πολύ εγκάρδια γνωριμία και συζήτηση στην φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου, όπου μαζί με τον καφέ και τα κεράσματα, τα οποία ετοίμασαν οι κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας, δόθηκε η ευκαιρία για μία πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική επικοινωνία.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης, ως Πνευματικός Πατέρας, έδωσε πολύτιμες υποθήκες στους νέους ανθρώπους υπογραμμίζοντας ΄΄ότι η αρμονία στη συμβίωση απαιτεί αμοιβαίο σεβασμό, υπομονή και ταπείνωση, παραίτηση του καθένα από το εγωιστικό του θέλημα, αγάπη και υποχωρητικότητα. Αυτά θα τα πετύχουν οι νέοι σύζυγοι και με δική τους προσπάθεια, αλλά κυρίως με τη βοήθεια του Θεού, στον οποίο πάντοτε καταφεύγουμε για ενίσχυση και ενδυνάμωση στις δύσκολες ανθρώπινες στιγμές μας΄΄. Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Αγαθόνικο Τσάκαλο, τον π. Δημήτριο Κουτρουλή, καθώς και τους Ιεροψάλτες και όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ιερού Ναού για την άρτια προετοιμασία της τελετής αυτής προς τιμήν των νέων ζευγαριών.

Η όλη εκδήλωση έληξε με την προσφορά ενός αναμνηστικού δώρου εκ μέρους του Μητροπολίτη (ενός βιβλίου για τον γάμο) συνοδευόμενο από τις ευχές του για μια ευλογημένη πορεία, καλλίκαρπη και κατά το δυνατόν ανέφελη, Θεοφώτιστη και Παναγιοσκέπαστη!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr