background img
banner
banner

Θερμό χειροκρότημα, επαινετικά σχόλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Την περασμένη Κυριακή 14 Νοεμβρίου επέστρεψε από το Ναύπλιο, που είχε προσκληθεί στο «ARTIVA 7o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που διοργάνωσε η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.

Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το Βουλευτικό υπήρξε η 1η Βουλή του ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Στο εσωτερικό του ο χώρος είναι επιβλητικός σε ύψος και σε πλάτος και η κεντρική, μεγάλη τετράγωνη αίθουσα καλύπτεται με ημισφαιρικό τρούλο (ο οποίος συμβολίζει τον ουρανό). Το κτίριο ήταν τζαμί αρχικά στη συνέχεια στέγασε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό). Σε αυτό το κτίριο πραγματοποιήθηκε η περίφημη δίκη του Κολοκοτρώνη που είχε σαν αποτέλεσμα την καταδίκη του σε θάνατο μαζί με τον Πλαπούτα. Η ιστορικότητα του κτιρίου πραγματικά σε προκαλεί και από μόνο του σε καλεί να προσπεράσεις το κατώφλι του…

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του δήμου και της ΔΟΠΠΑΤ. Η αίθουσα του Βουλευτικού ήταν κατάμεστη από το φιλόμουσο κοινό του Ναυπλίου. Η εμφάνιση της Χορωδίας ήταν άριστη, καταχειροκροτήθηκε και απέσπασε τα πιο θερμά σχόλια από την εκπρόσωπο της Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων, Ντίνα Γκιόλα.

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας είχε η Αλίκη Ζαφείρη. Η χορωδιακή γραφή είναι του μουσικοσυνθέτη Αντρέα Αδαμόπουλου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Αντρέας Αδαμόπουλος. Η Χορωδία ήδη προετοιμάζεται για διήμερη εμφάνισή της τον επόμενο μήνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr