background img
banner
banner

Ιεραρχήσεις έξω από τις πραγματικές ανάγκες και… κατακρεούργηση του Τεχνικού Προγράμματος

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κριτική στον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, ασκεί μέσω ανακοίνωσής της, η δημοτική παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας. Η παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου αναφέρεται στη χρήση του νόμου που ισχυροποιεί την Οικονομική Επιτροπή με το Δημοτικό Συμβούλιο που εξέλεξαν οι πολίτες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα…

Συγκεκριμένα, τονίζει: ΄΄Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε το θέμα της 3ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, αλλά στην ουσία ήταν τρεις τροποποιήσεις (3η,4η,5η) ενσωματωμένες σε μία. Η δημοτική αρχή αξιοποίησε τον αντιδημοκρατικό νόμο 4281/2021 που δίνει μοναδική και τελεσίδικη ισχύ στις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής μέχρι 30-9-2021 και οι αποφάσεις πια του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μην έχουν κανένα αντίκρισμα, αφού το αντιδημοκρατικό έκτρωμα που ακυρώνει την λαϊκή βούληση δίνει στις αποφάσεις αυτές καθαρά διαπιστωτικό χαρακτήρα΄΄.

Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου, ΄΄με την αξιοποίηση αυτού του νόμου, η δημοτική αρχή μέσω της Οικονομικής Επιτροπής που έχει την απόλυτη πλειοψηφία, αφαίρεσε από τα τεχνικά έργα των πρώην δήμων πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ (!) μεταφέροντάς τα σε άλλους κωδικούς με υπερβολικά ποσά και ιεραρχήσεις έξω από τις πραγματικές ανάγκες, κατακρεουργώντας το τεχνικό πρόγραμμα που ψήφισε το αντιπροσωπευτικό όργανο του δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια χρονική στιγμή ο δήμος εισέπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ΚΑΠ για κάλυψη γενικών δαπανών και για έκτακτες ανάγκες λόγω κορωνοϊού. Επίσης οι εκθέσεις, ως προς το αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας για τελευταίο τρίμηνο του 2020 και 2ο τρίμηνο του 2021 είναι απογοητευτικοί ως προς τα ποσοστά πραγματοποίησης του προϋπολογισμού και δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός εκτός από αντιλαϊκός είχε γίνει σε αρκετό βαθμό στο… πόδι΄΄.

Απαιτείται συντονισμένος αγώνας…

Όπως τονίζει, ΄΄τα μεγάλα προβλήματα του δήμου, Πανεπιστημιακή σχολή Φυσικοθεραπείας, Νοσοκομείο, ΕΒΟ, Πλατεία, αναζητούν άμεσες λύσεις και μόνο ο συντονισμένος αγώνας Δημοτικού Συμβουλίου, φορέων, λαού μπορεί να φέρει αποτελέσματα΄΄. Τέλος, ως προς τη σημερινή εκδήλωση για την «αρδευτική δραστηριότητα της ΔΕΥΑ», τονίζει πως ΄΄κατάλληλοι να μιλήσουν είναι μόνο οι αγρότες που μαζί με την κατάρρευση του εισοδήματός τους, βλέπουν τα τιμολόγια άρδευσης να φτάνουν και μέχρι 500% αύξηση΄΄ και καταλήγει: ΄΄Βλέπουν επίσης τα μεγάλα λόγια για δήθεν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της ΔΕΥΑ να είναι απλώς η ανάθεση των εργασιών σε εργολάβο με τις περισσότερες εργασίες να έχουν γίνει από τους ίδιους τους αγρότες ,όπως και οι υποδομές να έχουν δημιουργηθεί από αυτούς. Και το καθόλου νόμιμο είναι ότι η άρδευση λειτουργεί χωρίς αρδευτικό κανονισμό!΄΄. ΄΄Η Παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α για όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν και για άλλα που αφορούν το δήμο θα ενημερώνει τους δημότες και θα παλεύει για την λύση τους΄΄, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr