background img
banner
banner

Κάλπες την Κυριακή για το Κίνημα Αλλαγής

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΕΠ ΑΚΡΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μετράνε αντίστροφα οι μέρες για την αλλαγή σκυτάλης στο Κίνημα Αλλαγής, με έξι υποψήφιους προέδρους να παίρνουν θέση στην αφετηρία της επανεκκίνησης του κόμματος, που όπως όλα δείχνουν θα φέρει ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις ανεβάζουν τα ποσοστά του Κινήματος κοντά στο 10%, με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να ξεχωρίζουν με τα ποσοστά ψηφοφόρων που συγκεντρώνουν, ωστόσο στο δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι των Παύλου Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη και Παύλου Γερουλάνου θα πουν την τελευταία λέξη.

Ενημέρωση και προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία

Έτσι, όπως ενημερώνει η συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας, Μαρία Παπαγεωργίου, την Κυριακή 5/12 και αν χρειαστεί και την Κυριακή 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στην εκλογική διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ μπορούν να εγγραφούν ‘Ελληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές του ΚΙΝΑΛ και δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα.
Στην Αιγιάλεια θα λειτουργήσουν τα εξής εκλογικά κέντρα:

Στο Αίγιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», θα λειτουργήσουν 3 εφορευτικές επιτροπές με 3 κάλπες και 3 παραβάν αντίστοιχα, για να υπάρχει ροή στην ψηφοφορία και να διασφαλιστεί ο απαιτούμενος έλεγχος.

Στην Ακράτα θα λειτουργήσει εκλογικό κέντρο στη δημοτική βιβλιοθήκη, πλαϊνή είσοδος ΚΕΠ Ακράτας , με μια εφορευτική επιτροπή.
Μέλη και φίλοι που δεν μπορούν να είναι στην Αιγιάλεια λόγω υποχρεώσεων μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο μέρος της Ελλάδας βρεθούν.

Εκλογική διαδικασία

Κάθε μέλος ή φίλος πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο νόμιμο έγγραφο που πιστοποιεί τα στοιχεία του.
Συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου που λαμβάνει από την εφορευτική επιτροπή.
Καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ για τις δαπάνες της εκλογικής διαδικασίας (αν υπάρξει δεύτερη διαδικασία δεν πληρώνει).

Μέτρα προστασίας από covid -19

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου.
Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων. «Φίλες και φίλοι σας καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε δύναμη στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη.», τονίζει η κ. Παπαγεωργίου στην ανακοίνωσή της.

Το πέρασμα υποψήφιων προέδρων από την Αιγιάλεια

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης έκαναν στάση στην Αιγιάλεια. Ο πρώτος συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΠΕΣ και τον δήμαρχο Αιγιαλείας, ενώ μίλησε σε πολιτικούς του φίλους σε Αίγιο και Ακράτα.

Ο δεύτερος συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο Αίγιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βουλευτής Αχαΐας και έχει ισχυρά ερείσματα στην περιοχή, ενώ Ανδρουλάκης και Χρηστίδης είχαν βρεθεί στο παρελθόν σε καφέ της παραλίας για να μιλήσουν σε φίλους του Κινήματος.

Ωστόσο, η αναγέννηση του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι περνάει μέσα από το ΠΑΣΟΚ που γίνεται αιχμή του δόρατος για την προσέλκυση ψηφοφόρων, κάτι που φαίνεται ότι δημιουργεί νέα δυναμική στο δρόμο προς τις κάλπες.

Έτσι τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000 από 210.000 που είχαν ψηφίσει το 2017.
Θυμίζουμε ότι σε επίπεδο Αιγιάλειας τότε είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο 1.056 ψηφοφόροι και στο δεύτερο γύρο 832.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr