background img
banner
banner

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΟΘΩΝ» 1821-1862 ΕΝΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μία εύληπτη και σύντομη αφήγηση των όσων έγιναν στον τόπο από το ξέσπασμα της Επανάστασης μέχρι την Έξωση του βασιλιά Όθωνα, αποτελεί το νέο βιβλίο της Πατρινής συγγραφέα Αθηνάς Κακούρη.

Πρόκειται για μία ελκυστική εισαγωγή στην ιστορία ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν καιρό να εντρυφήσουν, ή για ένα παιδί που θα το φυλλογυρίσει τώρα και θα το διαβάσει αργότερα…
Όπως η ίδια η συγγραφέας επισημαίνει, ΄΄στα σαράντα αυτά χρόνια οι αγωιστές του ’21 είχαν πλέον κάμει ολόκληρη τη διαδρομή ης ζωής τους, κι έτσι ο αναγνώστης μπορεί να την παρακολουθήσει και να αποτιμήσει το έργο του καθενός συνολικά. Επίσης, μπορεί να ζυγιάσει διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την Επανάσταση, όπως λόγου χάριν τη σύναψη των αγγλικών δανείων, και να δει τελικά πόσο μας ωφέλησε και τι μας κόστισε. Επιπλέον, περί το 1860 η διεθνής σκηνή αλλάζει, επηρεάζοντας και τις δικές μας τύχες. Για όλα τα γεγονότα που περιγράφονται έχω, φυσικά, άποψη αλλά-όπως συνήθως -καλώ και τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Μεγάλη ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου είναι πως η ξενάγηση αυτή στη γέννεση και στην πρώτη φάση του νεοελληνικού μας κράτους, δεν γίνεται μόνο με την αφήγησή μου. Γίνεται εξίσου εύγλωττα και με μία εικονογράφηση σπάνιας ποικιλίας, πυκνότητας και τεχνικής τελειότητας που οφείλεται στην υψηλότατη αντίληψη που έχουν για το βιβλίο ο Μωυσής και η Ραχήλ Καπόν μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες τους΄΄.

Όσοι αναζητήσουν το βιβλίο κατευθείαν από «Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ» Τηλέφ.: 2107241442 μπορούν να το λάβουν με αντικαταβολή οπότε θα έχουν έκπτωση 20%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr