background img
banner
banner

Με ουρές έξω από τα καταστήματα

ΚΑΙ… ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Στην Αιγιάλεια, το κοινό “υποδέχτηκε” τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό με… ανάμεικτα συναισθήματα. Αυτά που κυριαρχούν ως επικρατέστερα – οι “εικόνες” στην αγορά δηλαδή – είναι αφενός μεν οι… ουρές ατόμων έξω από καταστήματα που θύμισαν εποχές click away, αφετέρου η τεράστια ανησυχία του εμπορικού κόσμου, των εκπροσώπων της αναψυχής και των μικρών επιχειρήσεων, που έπρεπε να κάνουν “τραμπάλα” στους ελέγχους ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων, καθώς δεν υπήρχε επιπλέον υπάλληλος ώστε να πράξει τον υποχρεωτικό έλεγχο.

Τα μέτρα που ξεκίνησαν να ισχύουν από το ξημέρωμα του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου, θα τεθούν σε διάρκεια μέχρι την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Ο στόχος της κυβέρνησης, διαμηνύεται πως δεν είναι μία… καθεαυτού τιμωρία. Αυτό που πρωτίστως θέλει, είναι η προστασία των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Απώτερος στόχος δε, είναι οι καθημερινές δυσκολίες των ανεμβολίαστων ως προς την κοινωνικότητά τους, να αυξάνονται έτσι ώστε να τους αναγκάσουν να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στην εμβολιαστική κάλυψη και διαδικασία.

Για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε όλους όσους εργάζονται σε εκκλησίες (συμπεριλαμβανομένων και των ιερέων) θα ισχύουν τα δύο rapid test ή μοριακά pcr, σε εβδομαδιαία βάση, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος το κάθε τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι. Υποχρεωτική για τους ανεμβολίαστους θα είναι η επίδειξη μοριακού ή rapid τεστ για την είσοδο σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, ενώ δεν θα απαιτείται επίδειξη pcr μοριακού ή rapid τεστ για την είσοδο σε super market, φαρμακεία, θρησκευτικούς χώρους και εκκλησίες και δημόσια κτίρια ή κοινόχρηστους χώρους.

Έμφαση σε αυτούς που είχαν παραβεί τα μέτρα στο παρελθόν

Η προτεραιότητα που θα δοθεί από τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου αλλά και την Αστυνομία, αφορά πρωτίστως τα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία κατά το παρελθόν, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα στο εξής θα διπλασιάζονται, με τους “παράνομους” να απειλούνται με κλείσιμο των καταστημάτων τους για δύο βδομάδες και πρόστιμο συνολικού ύψους 5000 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα λέγεται, ότι οι υπηρεσίες ελέγχου των νέων μέτρων έχουν ενισχυθεί με 400 επιπλέον άτομα σε επίπεδο Αχαΐας, με τους 40 από αυτούς να έχουν “εποπτεία” για τις επόμενες ημέρες όλα σχεδόν τα καταστήματα της Αιγιάλειας. Οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους μια λίστα επιχειρήσεων δηλαδή που στο παρελθόν υπέπεσαν σε παραβάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και δεν αποκλείεται κάθε έλεγχος να “ξεκινήσει” από εκεί. Ωστόσο στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Α.Τ. Αιγιαλείας το Σαββατοκύριακο δεν καταγράφηκε κανένα σοβαρό περιστατικό παρά μόνο 7 πρόστιμα για μάσκες

Διαφοροποίηση μέτρων από πόλη σε πόλη ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

«Σε όλη την Αιγιάλεια μία λέξη, ένα συναίσθημα κυριαρχεί σε κάθε εργασιακό κλάδο: Απογοήτευση. Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ντόμινο εξελίξεων, που κάθε μέρα που περνάει στο εξής θα στοιχίζει όλο και πιο πολύ στους καταναλωτές, στους εργαζόμενους, σε κάθε επαγγελματία και σε κάθε κοινωνικό “στρώμα”. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν έρθει σε απόγνωση. Είναι μια τακτική της κυβέρνησης που οφείλουν να ακολουθήσουν, δίχως ούτε να μπορούν πρακτικά να ακολουθήσουν τα μέτρα στην κυριολεξία τους και ούτε και θέλουν να το κάνουν! Οι επιχειρηματίες που είναι αυτοαπασχολούμενοι ή έχουν ατομικές – μικρές επιχειρήσεις, δεν μπορούν κάνουν τον “αστυνόμο” σε διαπροσωπικές σχέσεις και φιλικές που έχουν με τους εκάστοτε ανεμβολίαστους πελάτες. Θα έπρεπε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, να διαφοροποιούνται από πόλη σε πόλη, από περιοχή σε περιοχή, από τόπο σε τόπο» ήταν τα λόγια του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπη Παπαδόπουλου, σχολιάζοντας στo protionline.gr τις πρώτες αντιδράσεις των καταστηματαρχών των εμπορικών επιχειρήσεων στην Αιγιάλεια, για τα καινούρια επιβαλλόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή – διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα:
‘‘Προς τους:
Τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Θανάση Πλεύρη Υπουργό Υγείας και τον κ. Μάκη Βορίδη Υπουργό Εσωρερικών με κοινοποίηση σε: Βουλευτές Αχαΐας – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης- Πρόεδρο ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα – Πρόεδρο Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Βαγενά’’

Τα Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας τονίζουν τα εξής:
‘‘Για ντροπή και αίσχος κάνουν λόγο οι εκατοντάδες συνάδελφοι της Αιγιάλειας, αναφερόμενοι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν στον αφανισμό μας!
Και να θες να δεις το ποτήρι μισογεμάτο και να σκεφτείς αισιόδοξα, έρχονται για ακόμα μια φορά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του covid 19 που προσυπογράφουν το λουκέτο στην μικρομεσαία επιχείρηση και το λιανεμπόριο. Αγωνιζόμαστε να προσαρμοστούμε στο MY DATA, με νέα προγράμματα, έξοδα και δεκάδες ώρες δουλειάς. Παλεύουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας στα μαγαζιά μας για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τα υπέρογκα πρόστιμα.
Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος κάθε τέλος του μήνα και τώρα θέλετε να μας κάνετε αστυνόμους, πορτιέρηδες και μπαμπούλες στους συνανθρώπους μας.
Δεν γίνεται με τα νέα μέτρα να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στα σούπερ μάρκετ και τα υπερκαταστήματα και να μην επιτρέπεται στο μαγαζάκι της γειτονιάς, με τα απαιτούμενα φυσικά μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, τα γάντια και τα αντισηπτικά.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στα καταστήματα της Αιγιάλειας και της επαρχίας γενικότερα, η κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και για να μπουν δύο ή τρεις πελάτες την ημέρα είναι ευχής έργον. Δεν είναι λίγα τα μαγαζιά μάλιστα, που αναφέρονται σε μηδενικό τζίρο. Σε ποια αποφυγή συγχρωτισμού αναφέρεστε κύριοι υπουργοί της κυβέρνησης και αξιότιμε κ.κ. Πρωθυπουργέ, όταν το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο και έρχεστε σήμερα στην ήδη κατεστραμμένο λιανεμπόριο να προσθέσετε και άλλα μέτρα;
Συγχρωτισμός και πηγή μετάδοσης του κορονοϊού είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται κατά δεκάδες. Συγχρωτισμός και πηγή μετάδοσης είναι η παρέλαση ανά την Ελλάδα….!!! Ποιός κόλλησε κορονοϊό από τα ψώνια στο μαγαζί της γειτονιάς που είναι ένας πελάτης και ο υπάλληλος ή ο αυτοαπασχολούμενος, και τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκα, αντισηπτικά. Πως μας βάζετε στη δύσκολη θέση του δεσμοφύλακα και του αστυνόμου να απαιτούμε από τους πελάτες μας rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κάτι για το οποίο είναι εμφανώς ευθύνη των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Ωθείτε τον κόσμο για άλλη μια φορά στα υπερκατάστηματα δημιουργώντας και πάλι αθέμιτο ανταγωνισμό αφού μπορούν εκεί να ψωνίσουν από οδοντογλυφίδες μέχρι ρούχα, υποδήματα, έπιπλα, καλλυντικά, οπτικά, είδη βιβλιοπωλείου, αξεσουάρ αυτοκινήτου κλπ χωρίς κανένα έλεγχο. Σας θυμίζουμε τις περσινές μελέτες του Υπουργείου υγείας της Αγγλίας σύμφωνα με τις οποίες τα S/M και το πολυκαταστήματα ήταν οι χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού.
Κύριοι το είπαμε και στο προηγούμενο lock down τα μικρά καταστήματα δεν είναι πηγή μετάδοσης του κορονοϊού.
Με ποιο δικαίωμα χωρίζετε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και διχάζετε τους συμπολίτες μας; Με ποιο δικαίωμα μας ζητάτε να τρομοκρατούμε και να αποκλείουμε υγιείς ανθρώπους από τα μαγαζιά μας ;
Με ποιό δικαίωμα μας απαγορεύετε να ζούμε ελεύθεροι !!!
Με ποιο δικαίωμα προσβάλλετε και μειώνετε τη νοημοσύνη μας λες και ζούμε στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάσσουμε; Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτραπεί από εμάς τους απλούς πολίτες.
Σήμερα αποκλείετε τον κόσμο από τα καταστήματά μας για την ασφάλεια μας, στο τέλος του μήνα όμως θέλετε να πληρώσουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας και φυσικά στη λήξη της θητείας σας περιμένετε και την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Δυστυχώς με αυτά τα αποτυχημένα μέτρα προκαλείτε με αργά σχολαστικά βήματα τον αφανισμό μας. Πάρτε πίσω , χθες, το αναχρονιστικό μέτρο σας. Έχετε ακόμα περιθώριο να αντιστρέψετε το κλίμα. Η οργή είναι έτοιμη να ξεχειλίσει!
Με τιμή…
Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας’’


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr