background img
banner
banner

Ο COVID και οι …συμμαθητές

(Γ. ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΚΑΙ Ι. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην «αρχή» ήταν ο Γιάννης, τον Σεπτέμβριο, πριν λίγες μέρες έγιναν τα «σαράντα». Και τώρα, άλλος …κεραυνός, έστω κι αν ήταν αρκετών μηνών η μεγάλη αυτή συμφορά που χτύπησε «τελειωτικά» τον Γιώργο.

Α. Με τον Παπαγιαννακόπουλο πηγαίναμε μαζί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.
Ήταν από τότε και έως τον (πρόωρο) θάνατό του πάντα τον ίδιο: Ευγενής, χαμογελαστός, χαμηλών τόνων αλλά όχι απαρατήρητος, αφού κι «άποψη» είχε και ομιλητικός ήταν.
Και κυρίως ένα καλό παιδί ήταν ο Γιάννης.
Με …φιλοξένησε δε, πολλές φορές και στο ραδιοφωνικό του σταθμό παλιότερα.

Β. Με τον Καραβίτη παίζαμε μπάλα στο «Μπούφαλο» και αργότερα ως φοιτητές (μαζί και με άλλους φίλους) στην Άκολη κυρίως και αργότερα ως νέοι επιστήμονες γύρω στα 30 και …βάλε κάθε Σάββατο στο (με χορτάρι) γήπεδο στο Δημητρόπουλο.
Και ο Γιώργος ήταν καλό παιδί, με καλές αρχές μεγαλωμένος. Εκρηκτικός με την καλή έννοια, στο ποδόσφαιρο πιο πολύ, και λιγότερο στην ζωή, γενικότερα.

Γ. Ήσαν και οι δύο φίλοι, και είχαν και άλλους φίλους πολλούς στην πόλη μας και στην περιοχή. Αγαπητά παιδιά και καλοί άνθρωποι ως ενήλικες.
Λόγια πολλά δεν «τρέπουν» σ’ αυτές τις μεγάλες συμφορές.
Η νέα –κι ας προσευχηθούμε να τελειώνει γρήγορα επιτέλους- μάστιγα του νέου κορονοϊού στέρησε από τις οικογένειές του, τις οποίες και συλλυπούμαι, δύο νέους ακόμη, δραστήριους και δημιουργικούς ανθρώπους. Και από την κοινωνία βεβαίως.
Γιώργο και Γιάννη, Γιάννη και Γιώργο καλό και ανέφελο να είναι το ταξίδι σας!

Γιάννης Σ. Μεντζελόπουλος


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr