background img
banner
banner

Προσδοκούν σε αυξημένη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – 3€ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ Ή ΦΙΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αντίτιμο 3€ την πρώτη φορά θα πρέπει να καταβάλει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, όποιος ή όποια θέλει να ψηφίσει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Το ποσό θα καταβληθεί μόνο για την ψηφοφορία της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ για το δεύτερο γύρο της 12ης Δεκεμβρίου, δε θα ζητηθεί αντίτιμο.
Το ποσό κρίθηκε αναγκαίο για να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας και ακολουθείται λιγότερο ακριβό μοντέλο από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Τα εκλογικά κέντρα στην Αιγιάλεια

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 4 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα: “Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής”. Η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων στην διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον πρώτο γύρο, οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται.
Εκλογικά κέντρα στην Αιγιάλεια έχουν ορισθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» με 3 κάλπες και αντίστοιχες εφορευτικές επιτροπές και το ΚΕΠ Ακράτας 1 κάλπη και μία εφορευτική επιτροπή.

Στην ψηφοφορία που για την ώρα φαίνεται ότι θα γίνει μόνο δια ζώσης, ο ψηφοφόρος θα πρέπει να δηλώσει εάν θέλει να γίνει μέλος ή φίλος του Κινήματος Αλλαγής με την πρώτη βάση δεδομένων να μπαίνει στα αρχεία του κόμματος και τη δεύτερη να καταστρέφεται για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Την Αιγιάλεια πρώτος επισκέφθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος, Ανδρέας Λοβέρδος που πέρασε από την ΠΕΣ, το δημαρχείο και είδε πολιτικούς του φίλους σε Ακράτα και Αίγιο. Τον πρώην υπουργό στηρίζουν δύο πρώην βουλευτές Αχαΐας, ο Κώστας Σπηλιόπουλος και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, καθώς και ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι οποίοι ήταν μαζί του στο πέρασμά του από την Αιγιάλεια.

Στο Αίγιο την Τετάρτη ο Χάρης Καστανίδης

Με περιοδείες και πολιτικές συγκεντρώσεις συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης και υποψήφιου προέδρου για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής Χάρη Καστανίδη.
Στο πρόγραμμά του για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, περιλαμβάνονται τα εξής: 18:00 Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου και συνάντηση με τη διοίκηση. 18:30 Πολιτική συγκέντρωση στο Αίγιο στο καφέ BUZZ (Μητροπόλεως 40). 20:30 Πολιτική συγκέντρωση στην Πάτρα στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ (Ρήγα Φεραίου 106).
Την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 11.00 στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και θα ακολουθήσει επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία.

Θυμίζουμε ότι εκπρόσωπος του Χάρη Καστανίδη στη νομαρχιακή επιτροπή είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

6 υποψήφιοι πρόεδροι τώρα, 9 το 2017

Από την Αιγιάλεια αναμένεται να περάσουν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι βουλευτής Αχαΐας, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχουν ισχυρά ερείσματα εντός δήμου.

Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στην Αιγιάλεια, τον Νοέμβριο του 2017 με 9 υποψηφίους προέδρους, είχαν ψηφίσει στον α’ γύρο 1.056 άτομα (783 στο Αίγιο και 273 στην Ακράτα), με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να κόβει πρώτη το νήμα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να την ακολουθεί.

Στο β’ γύρο για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, προσήλθαν 832 ψηφοφόροι (622 από Αίγιο και 210 από την Ακράτα). Στην αναμέτρηση αυτή η Φώφη Γεννηματά πήρε 529 ψήφους έναντι 285 του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 8 λευκά ψηφοδέλτια.

Στο 9,8% δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής», φαίνεται πως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, έχουν αρκετούς λόγους να πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές με τον πρώτο να έχει προβάδισμα εφόσον η βάση διευρυνθεί προς τα κεντροδεξιά, τον δεύτερο να θεωρείται περισσότερο κομματικός και να προηγείται έναντι των άλλων στο β’ γύρο, ενώ ο τρίτος είναι πιο κοντά με τους ψηφοφόρους των Γερουλάνου, Καστανίδη και Χρηστίδη που μένουν εκτός β’ γύρου, σύμφωνα με τις ενδείξεις.

Πάντως, δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ έχει σκαρφαλώσει στο 9,8% και ο στόχος των 220.000 ψηφοφόρων έναντι 210.000 το 2017 φαίνεται κάτι παραπάνω από εφικτός σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στο σύνολο των ψηφοφόρων όπως δείχνει χθεσινή δημοσκόπηση (της MARC για τον ΑΝΤ1) που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ προκύπτει:
Λοβέρδος 31,6%
Ανδρουλάκης 26,1%
Παπανδρέου 24,3%
Καστανίδης 5%
Χρηστίδης 3,8%
Γερουλάνος 3,2%


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr