background img
banner
banner

Σε πολύ ψηλά επίπεδα τα κρούσματα covid στην Αχαΐα

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ…

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που γίνονται γνωστά τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αφορούν τα νέα κρούσματα covid, με την Αχαΐα να ακολουθεί την υψηλή τροχιά όλης της χώρας. Έτσι στον νομό  την Τετάρτη 3/11 καταγράφηκαν 238 νέα κρούσματα και την Τρίτη 2/11 204.

Μάλιστα, βάσει της χθεσινής κατανομής στον νομό, είναι εμφανές ότι στο Αίγιο η διασπορά είναι μικρότερη σε σύγκριση και αναλογικά με τη γειτονική Πάτρα, ωστόσο και τα νούμερα του Αιγίου είναι υψηλότερα από το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου από τα 204 νέα κρούσματα που δηλώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, τα 157 ήταν στην Πάτρα. Ακολούθησαν 26 στο Αίγιο, 9 στη Δυτική Αχαΐα, 9 στον Ερύμανθο και 3 στα Καλάβρυτα.

Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο καταγράφηκαν περίπου 2.500 νέες επιμολύνσεις από τον κορωνοϊό στον νομό Αχαΐας, οι περισσότερες – σχεδόν 1.500- το τελευταίο 15νθημερο του μήνα. Η διασπορά στην κοινότητα φαίνεται ότι είναι μεγάλη κάτι που αποδεικνύεται και από τα rapid test, αφού καθημερινά εντοπίζονται τουλάχιστον 20 θετικοί, κυρίως νεαρής ηλικίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr