background img
banner
banner

Φυσικοθεραπεία… ώρα μηδέν

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ

Με ταυτόχρονη ενεργοποίηση σε δύο μέτωπα θα κινηθεί ο δήμος Αιγιαλείας, από κοινού με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να αποτρέψει την ισχύ της απόφασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών από το Αίγιο στην Πάτρα.

Υιοθετεί την πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για υποβολή αίτησης ανάκλησης της απόφασης της Συγκλήτου ως διοικητικής πράξης, με ταυτόχρονη νομική διεκδίκηση των όσων απώλεσε η Αιγιάλεια από τη μη ανάπτυξη τεσσάρων σχολών. Παράλληλα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ουσιαστικά, οι προτάσεις που έπεσαν στο «τραπέζι» του Δημοτικού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση του Σαββάτου για το θέμα, ήταν η κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή στα διόδια του Ελαιώνα, με ανάρτηση πανό κ.ο.κ. αλλά και η «απόβαση» αιρετών της περιοχής στη Βουλή ώστε να απαιτηθεί συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Ποιοι συμμετείχαν

Στο κάλεσμα του δήμου Αιγιαλείας ανταποκρίθηκαν οι δύο μόλις από τους εννέα βουλευτές του νομού, Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσονας Φωτήλας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος (με τους εκπροσώπους του δήμου να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του ιδίου και της Περιφέρειας στο αίτημα της Αιγιάλειας), ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Σπηλιόπουλος και οι εκπρόσωποι Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Συλλόγου Μηχανικών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Εργατικού Κέντρου, Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου, Συνεργείων Αυτοκινήτων, Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας, Πολυτέκνων, Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας.

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Έχουμε την ηθική υποχρέωση να προασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου΄΄

Από τη συνεδρίαση φάνηκε πως το θέμα σε επίπεδο συζητήσεων έχει εξαντληθεί πλέον, με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να δηλώνει πως, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και ο ίδιος δεν επιθυμεί να συναντήσει ούτε την υπουργό ούτε τον πρύτανη, ωστόσο τόνισε πως είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και θεσμικά και ηθικά σε κάποιες κινήσεις. Υπενθύμισε πως οι κινητοποιήσεις στον δρόμο δεν ήταν επιθυμία του αλλά αναγκαία κίνηση μετά από ομόφωνη απόφαση, μετά και τις συναντήσεις με τους φορείς και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Τόνισε πως από εδώ και πέρα η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στο ότι το κράτος – πανεπιστήμιο (πολιτεία) πρέπει να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο. ΄΄Έχουμε την υποχρέωση, ηθική και νομική, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου. Υπήρξε κατά το παρελθόν μία συμφωνία μεταξύ της πολιτείας και του δήμου, αυτή να δημιουργήσει 4 σχολές και ο δήμος να παραχωρήσει τα κτίρια. Ο δήμος τήρησε τις υποχρεώσεις του, η πολιτεία ούτε κατά το ήμισυ. Πέραν του πολιτικού σκέλους προτείνω να αποφασίσουμε να πάρουμε όλα τα δυνατά μέτρα εντός του νόμου, ούτως ώστε να αντιληφθούν κάποιοι πως όταν εκπροσωπούνται δύο φορείς – ισχυρά νομικά πρόσωπα, πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες. Αν κατά το παρελθόν δεν υπήρξε τέτοιου είδους διεκδίκηση, σήμερα έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε εφόσον η πόλη έχει ζημιωθεί. Έκανα κουβέντα με τη νομική υπηρεσία του δήμου μπορεί να υπάρξει βάση διεκδίκησης σε νομικό επίπεδο και η ζημιά μπορεί να αποτιμηθεί μέσα από εκθέσεις. Και πέραν των άλλων, να υπάρξουν διεκδικήσεις έτσι όπως εμείς έχουμε υποχρέωση. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην το κάνουμε σύμφωνα με τον όρκο μας΄΄, είπε ο δήμαρχος, προτείνονταν να συνεχίσουν να διεκδικούν με έντονο κοινωνικό τρόπο τα δίκαια της Αιγιάλειας, μη μπορώντας να δεχθεί πως πίσω από το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου η υπουργός δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Χρ. Γούτος: ΄΄Να φτάσουμε στο Μαξίμου όπως η Π.Ε.Σ.΄΄

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, τόνισε πως το θέμα ήταν το πρώτο που απασχόλησε τον ίδιο και την παράταξή του βάζοντάς το σε όλα τα δημοτικά συμβούλια. ΄΄Δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση της παραμονής ως την τελευταία στιγμή. Αυτό πρέπει να γίνει συντονισμένα από όλους μας και από τους φορείς. Με μπροστάρηδες όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας από βουλευτές, περιφέρεια από όποιον δύναται να βοηθήσει έστω και λίγο. Η φωνή μας να ακουστεί με όση δύναμη μπορεί στην πολιτεία, πρέπει να εξαντλήσουμε τα όριά μας΄΄, είπε ο κ. Γούτος φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της σταφίδας όπου η ΠΕΣ έφτασε στο Μαξίμου και τονίζοντας πως και για τη Φυσικοθεραπεία πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο. ΄΄Δεν διανοούμαι ότι θα φτάσουμε στον επόμενο Σεπτέμβριο και το Αίγιο δεν θα έχει τίποτα. Θα πάρουμε τα κτίρια πίσω, τι μπορούμε να τα κάνουμε; Θα πρέπει να μην φύγουμε από τον αρχικό μας στόχο για τέσσερις σχολές. Η απόφαση για κινητοποίηση μας βρίσκει σύμφωνους και σαν παράταξη τιθέμεθα στην διάθεση όλων ώστε να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του παραρτήματος΄΄, σημείωσε.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Όποιος κλείνει την πόρτα στον λαό θα πρέπει να απορρίπτεται από τον λαό΄΄

΄΄Είχαμε προτείνει να επισκεφθούμε όλοι μαζί τον πρύτανη τελικά δεν υπερίσχυσε. Έχουμε όλοι την πεποίθηση ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Πρέπει να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις όπως και με τη σταφίδα όπου όταν ο υπουργός έκλεισε την πόρτα οι σταφιδοπαραγωγοί με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις έφτασαν στον πρωθυπουργό. Υπήρξε κάθετη αναδίπλωση του υπουργού μένει να γίνει και πράξη βέβαια. Αυτό σημαίνει ότι πράγματι οι δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα΄΄, είπε η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Είναι επιλογή μας να βγούμε στους δρόμους όταν η πολιτεία με την πολιτική της πλήττει τα συμφέροντά μας΄΄. Σε ό,τι αφορά το κτιριακό που επικαλέστηκε ο πρύτανης, τόνισε πως ο δήμος μπορεί να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και να αναλάβει τα κτίρια ενώ ταυτόχρονα πρότεινε ο δήμος να συμπράξει και με άλλες πόλεις που χάνουν τις σχολές τους, πραγματοποιώντας ένα συλλαλητήριο στο Μαξίμου. Αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι στην προηγούμενη συνάντηση ο υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης δεσμεύτηκε να κλείσει ραντεβού κάτι που δεν έγινε όπως και με την περίπτωση του κ. Φωτήλα. ΄΄Όταν οι αιρετοί κλείνουν την πόρτα στον λαό τότε και ο λαός πρέπει να τους κλείσει τη πόρτα. Όποιος κλείνει την πόρτα στον λαό θα πρέπει να απορρίπτεται από τον λαό αυτό ισχύει και για εσάς κ. δήμαρχε που βάλετε κάμερες και κουμπιά΄΄, ανέφερε ακόμη.

Συγκεκριμένη πρόταση αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος επανέλαβε πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό καθώς η πρυτανεία προτείνει το υπουργείο αποφασίζει. ΄΄Ολόκληρο υπουργείο χαράσσει τη στρατηγική. Η πολιτική αυτή δεν είναι τυχαία. Υποστηρίχθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση που κατέβασε το θέμα των συγχωνεύσεων. Τότε οι νυν κυβερνητικοί τάχθηκαν κατά, τώρα το κάνουν οι αντιπολιτευόμενοι. Σκοπός είναι η συρρίκνωση της παιδείας και η ιδιωτικοποίησή της. Και έχει εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς. Και στην υγεία εφαρμόστηκε και είδαμε τα αποτελέσματα, την αποτυχία. Ο ιδιωτικός τομέας προσπάθησε να κερδοσκοπήσει και η ελπίδα του κόσμου είναι στο δημόσιο. Όλες οι κυβερνήσεις βγάζουν παράνομες τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Όμως το κράτος είναι αυτό που παρανομεί. Δεν είπαμε να γίνουν βίαιες πράξεις και ακραίες, αλλά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Και μην ξεχνάμε ότι υπήρξε συμπαράσταση και κατανόηση από τους οδηγούς στο συλλαλητήριο΄΄, είπε προτείνοντας: ΄΄Σειρά ενεργειών στον κόμβο του Ελαιώνα. Αυτοκινητοπομπή μετά από συγκέντρωση στα διόδια παρουσία κόσμου στα διόδια χωρίς να παρακωλύεται η συγκοινωνία, με μοίρασμα υλικού στους διερχόμενους. Να αναρτηθούν πανό στην είσοδο και την έξοδο της πόλης. Να διοργανωθεί φόρουμ με τους άλλους δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με τη συμμετοχή και των φοιτητών που θα καταγραφεί η γνώμη τους. Δυναμική παρουσία στο υπουργείο που να απαιτούμε να ανοίξουν τις πόρτες για να μας ακούσουν. Ο μόνος και πιο ουσιαστικός δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο δρόμος του αγώνα΄΄.

Πρόταση για «απόβαση» στη Βουλή και για καταχώρηση σε αθηναϊκά ΜΜΕ από τον Γρ. Τριανταφυλλόπουλο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος είπε πως ΄΄ό,τι αντιθέσεις κι αν έχουμε, κάναμε ένα βήμα μπροστά. Στο θέμα αυτό έχουμε κάνει όλοι υπέρβαση παρά τα όσα μας χωρίζουν και τις όποιες εξωγενείς συμπεριφορές και την κριτική στη δημοτική αρχή. Για να σπάσουμε τον φασισμό των κεντρικών μέσων ενημέρωσης που δεν κάνουν τη δουλειά της, προτείνω την έγκριση πίστωσης δαπάνης για ολοσέλιδη καταχώρηση στα κυριακάτικα μέσα στις αρχές Δεκεμβρίου όσο κι αν κοστίσει όπου θα γράφεται η αλήθεια για την κ. Κεραμέως΄΄. Πρότεινε ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή όταν η υπουργός θα είναι σε προγραμματισμένη ομιλία να τη συναντήσουν ώστε να την κάνουν να καταλάβει ότι η αλαζονεία που έχει δείξει για να στηρίξει τον κ. Μπούρα δεν ήταν η σωστή επιλογή, τονίζοντας πως υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσουν τη στάση τους. ΄΄Το μεγάλο όπλο της πόλης θα είναι η δικαστική διένεξη σε επίπεδο αστικό και την ακύρωση υπογεγραμμένου εντός των ημερών προεδρικού διατάγματος, υπογεγραμμένου από την υπουργό. Καμία μάχη δεν είναι χαμένη μέχρι να δοθεί΄΄, κατέληξε.

Το επιχείρημα της απόστασης πρωτεύον για τον Άγ. .Τσιγκρή

Σύμμαχος της όλης προσπάθειας δήλωσε ο κ. Τσιγκρής τονίζοντας πως η πόλη πρέπει να εστιάσει στο επιχείρημα της κοντινής απόστασης του Παραρτήματος από το ΠΓΝΠ και δεσμευόμενος για την υποβολή μίας ακόμη ερώτησης στη Βουλή από μέρους του για το θέμα και πως θα το μεταφέρει και στην υπουργό απευθείας.

Ι. Φωτήλας: ΄΄Η υπουργός να… πείσει τον πρύτανη να αλλάξει την εισήγησή του΄΄

Ο κ. Φωτήλας ανέφερε πως ούτε λίγο ούτε πολύ, η διεκδίκηση κινείται σε λάθος βάση όταν η πόλη ζητά από την υπουργό να μην εφαρμόσει τα όσα ο νόμος προβλέπει και απορρέουν από το αυτοδιοίκητο που δίνει το δικαίωμα στο πανεπιστήμιο να αποφασίζει για την τύχη των Τμημάτων του. ΄΄Αφού υπάρχει αυτός ο νόμος δεν μπορούμε να ζητάμε με θεσμικό εργαλείο μία εξωθεσμική παρέμβαση. Με μία ερώτηση τι τη ρωτάμε την υπουργό; Αν έχει σκοπό να παραβιάσει έναν νόμο; Ο νόμος λέει ότι δεν έχει λόγο η υπουργός και η υπογραφή της έχει τυπική ισχύ. Γι αυτό είπα από την αρχή να πείσουμε τον πρύτανη ότι η απόφασή του είναι λάθος και να την πάρει πίσω. Σε αυτό το κομμάτι μπορεί να βοηθήσει η υπουργός να πείσει τον πρύτανη και τη σύγκλητο να αλλάξουν την απόφασή τους και όχι να της ζητάμε να παραβεί τον νόμο. Άρα η όποια προσέγγιση θα έπρεπε να γίνει σιωπηρά για το καλό της πόλης΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαρ. Μπονάνος: ΄΄Αλλού ισχύει το αυτοδιοίκητο κι αλλού όχι;΄΄

Ως «επανάσταση στην κοινή λογική» χαρακτήρισε τη δρομολογούμενη μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα, ο κ. Μπονάνος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό το… πολιτικό αυτογκόλ. Σημείωσε ακόμη τα εξής: ΄΄Εχω διαφορετική προσέγγιση όταν μιλάμε για το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου. Δεν είναι πολιτικό ατόπημα όταν το ίδιο το πανεπιστήμιο για χρόνια προτείνει π.χ. ότι οι φοιτητές της ιατρικής πρέπει να είναι 70 και έρχεται το υπουργείο και λέει ότι πρέπει να είναι 150; Εκεί δεν έχουμε εκτροπή του νόμου; Υπάρχει και το στοιχείο της πολιτικής απόφασης. Μην κοροϊδευόμαστε΄΄. Παράλληλα, τόνισε πως το Τμήμα πρέπει να μείνει και για να εκπαιδεύονται οι φοιτητές στο Νοσοκομείο Αιγίου καθώς το ΠΓΝΠ δεν «χωράει» άλλους.

Κ. Σπηλιόπουλος: «Είναι δυνατόν να σχεδιάζεις για άλλους με τα δικά σου κριτήρια;»

Ο κ. Σπηλιόπουλος υπενθύμισε πως όταν παραχωρήθηκαν τα κτίρια της Χαρτοποιίας στο ΤΕΙ δεν έγινε τυχαία αλλά με την προοπτική να γίνει κάμπους με τέσσερις σχολές στα πρότυπα σχολών του εξωτερικού. ΄΄Η ιδέα φαίνεται και σήμερα επιτυχημένη αλλά δυστυχώς υπάρχουν άλλα κριτήρια. Η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι παντελώς ακατανόητη, ατεκμηρίωτη, πρόχειρη. Αυτές τις μέρες ξαναψάχνονται όλα τα πανεπιστήμια και ορίζουν τους συντελεστές. Είναι δυνατόν να σχεδιάζεις για άλλους με τα δικά σου κριτήρια γιατί δεν έχει λεφτά; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος και ενέταξε τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα επαναθεσμοθετηθούν τα ΤΕΙ. Όσο πιο γρήγορα ληφθεί μία απόφαση τόσο καλύτερα. Πολιτικά μπορούμε να σηκώσουμε το θέμα και να το επιλύσουμε; Αν όχι ας παραδεχθούμε ότι ήταν όνειρο και χάθηκε΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Γ. Μπέσκος: ΄΄Η διοικητική πράξη της απόφασης της συγκλήτου έχει πολλά ζητήματα…΄΄

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος αναφέρθηκε στη νομική και την πραγματική διάσταση του θέματος. Όπως είπε, ΄΄υπάρχει μία διοικητική πράξη από τη σύγκλητο που για να εφαρμοστεί πρέπει να υπάρχει έκδοση προεδρικού διατάγματος το οποίο το φέρνουν προς ψήφιση οι συναρμόδιοι υπουργοί. Αυτό σημαίνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την υπογραφή του Π.Δ. και άρα της κατάργησης του Παραρτήματος, ανήκει στο υπουργείο. Υπάρχει και το αυτοδιοίκητο που ευνοεί την εξωφρενική και ακατανόητη απόφαση της συγκλήτου. Θα κάνω την εξής πρόταση στα πλαίσια της αρμοδιότητάς μου και ως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και ως νομικού συμβούλου του δήμου: Επειδή υπάρχουν πολλά επιχειρήματα από τα οποία προκύπτει ότι η διοικητική πράξη της απόφασης της συγκλήτου για τη μεταφορά του Τμήματος έχει πολλά ουσιαστικά και νομικά ζητήματα, θα πρότεινα όλοι οι φορείς που έχουμε διατρανώσει την υποστήριξή μας στο ζήτημα της παραμονής, να υποβάλλουμε προς τη σύγκλητο αίτηση ανάκλησης της συγκεκριμένης διοικητής πράξης.

Προβλέπεται και διοικητικά και νομικά, από τη στιγμή που θα την υπογράφουν όλοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι βουλευτές από όλα τα κόμματα.
Η κίνηση αυτή θα έχει μεγάλη πολιτική διάσταση και απήχηση. Πρέπει να υποβληθεί για να δημιουργήσουμε όχι μόνο νομική και πολιτική πίεση στη σύγκλητο και στον πρύτανη που δεν έχει απαντήσει συγκεκριμένα΄΄.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις του πανεπιστημίου, λέγοντας: ΄΄Όσον αφορά το νομικό ζήτημα που ετέθη, μέσα από το συμβόλαιο προβλέπεται η υπόσχεση του πανεπιστημίου που ήταν αντισυμβαλλόμενο, να προχωρήσει στην ανακατασκευή τριών κτιρίων των χώρων της πρώην χαρτοποιίας. Πρόκειται για μία συμβατική δέσμευση ρητή και σαφή. Σε ερώτηση που υπέβαλα στις υπηρεσίες του δήμου, μου απάντησαν πως δεν έγινε καμία τέτοια πράξη. Άρα στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει σαφής και ρητή ευθύνη του πανεπιστημίου διότι δεν προχώρησε. Υπάρχει και το θέμα για τη δέσμευση του ακινήτου για 20 έτη που νομικά μπορεί να στηρίξει΄΄.

Γ. Ρούσσος: ΄΄Πώς έρχεται το Πανεπιστήμιο και «σκίζει» το συμβόλαιο;΄΄

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του γεν. γραμματέα του δήμου Γιώργου Ρούσου, που αναρωτήθηκε ποιο είναι το διακύβευμα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Όταν έγινε υπήρχε μία συμβολαιογραφική πράξη μία σύμβαση δωρεάς. Έρχεται το πανεπιστήμιο και σκίζει το συμβόλαιο. Είχε το κοινωνικό έρεισμα να το κάνει; Είμαστε εδώ για να διεκδικούμε την τήρηση των συμβάσεων όταν αυτές είναι υπογραμμένες από ένα νομικό πρόσωπο όπως το πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει το δικαίωμα η υπουργός να εφαρμόσει νόμους που εδράζονται σε ένα σκισμένο συμβόλαιο;΄΄.

Δυσαρεστημένοι οι φορείς που θέτουν πολιτικό ζήτημα

Τη στάση των βουλευτών κατέκρινε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος απορώντας πώς προσέρχονται τη στιγμή που τόσο καιρό δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν ένα ραντεβού με την υπουργό η οποία απαξιώνει έναν ολόκληρο δήμο. Ζήτησε ακόμη να πάρουν θέση στο θέμα οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων και «να μην κρύβονται πίσω από τους βουλευτές και τους υπουργούς». Για πολιτικό θέμα και την ευθύνη που φέρει ο δήμαρχος, μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της Αιγιάλειας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και προτείνοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θόδωρος Κακός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μπούνιας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Γιώργος Κουβαράς, Μαρία Ιατροπούλου και Δημήτρης Καλαμίδας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr