background img
banner
banner

“Άνοιγμα αγάπης” προς τις σχολικές κοινότητες από τον Μητροπολίτη

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ήταν μία ιδέα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερωνύμου που φαίνεται πως “παίρνει σάρκα και οστά”. Με σκοπό οι νέοι άνθρωποι και οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά στον Θεό και να κατανοήσουν την απεραντοσύνη Του, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ξεκινά από τις 2 Δεκεμβρίου ο εκκλησιασμός μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, στις κατά τόπους ενορίες των περιοχών τους.

Η πρώτη κίνηση ήταν να δοθεί το “πράσινο φως” από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων στον δήμο και Καλάβρυτα με πολλούς – μέχρι στιγμής – να έχουν εκφράσει θετική βούληση ώστε οι μαθητές τους να εκκλησιαστούν σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Από εκεί και πέρα, η όποια δυσκολία του προγράμματος ήταν στο να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος που να εξυπηρετεί όλους, ώστε και οι μαθητικές κοινότητες να μπορούν να μετάσχουν αλλά και οι κατά τόπους κληρικοί να έχουν τη δυνατότητα στο να ¨εντρυφήσουν¨ στην αποστολή τους. Τα σχολεία που έχουν ανταποκριθεί θετικά ως τώρα στο ¨κάλεσμα¨ της Ιεράς Μητρόπολης είναι το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου ενώ ακολουθούν κι άλλα.

Χρήστος Τσάκαλος: «Θα προσφερθεί το ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στα παιδιά»

Ερωτώμενος από το protionline.gr ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρήστος Τσάκαλος για τη δράση ¨αγάπης¨ που προετοίμασε και υλοποιεί ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, επισήμανε: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της αδιάκοπης ποιμαντικής φροντίδας του, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προγραμμάτισε την τέλεση Θείας Λειτουργίας για κάθε ένα από τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής όπου ανήκουν στην εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Θεία Λειτουργία θα τελείται στον εκάστοτε Ιερό Ναό της έδρας όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα».

Σε σχέση με τον σκοπό του εγχειρήματος, είπε: «Πρόκειται για την “πνευματική” συνάντηση των εκπροσώπων της ιεροσύνης με τις σχολικές κοινότητες, ώστε να μπορεί να προσφερθεί το ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το Μυστήριο της Σωτηρίας του Κόσμου, να δώσει την πατρική ευλογία στους εκπαιδευτικούς και να εκφράσει τις ευχές στους μαθητές, προκειμένου να έχουν υγεία, πρόοδο και Θεία ενδυνάμωση στην κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά. Η Ιερά Μητρόπολη θέλει να επικοινωνήσει λατρευτικά με όλα τα σχολεία της περιοχής και των δύο επαρχιών, σε απόλυτη συνεργασία με τις εκπαιδευτικές κοινότητες και τους διευθυντές τους, οι οποίες μετά χαράς είχαν ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα».

Να σημειωθεί ότι, η όλη προσπάθεια θα ξεκινήσει στις αρχές του μήνα και θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, περίπου στα τέλη του ερχόμενου Φλεβάρη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr