background img
banner
banner

«Έκρηξη» ενεργών κρουσμάτων στην Αιγιάλεια

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τρομάζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν τη διασπορά covid στην Αχαΐα. Ακόμη και στην Αιγιάλεια που έδειχνε να… κρατά άμυνα στον ιό τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά, με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων πλέον να έχει πολλαπλασιαστεί… Την ίδια στιγμή, στα σχολεία της Αιγιάλειας η διασπορά είναι μεγάλη, ωστόσο ο αριθμός ανά τμήμα δεν ξεπερνά το 50%+1 που προβλέπει ο νόμος ώστε να κλείσουν…

Σήμερα Δευτέρα 8/11 η Αχαΐα «μέτρησε» 242 νέα κρούσματα, αριθμός που εκτιμάται πως θα αυξηθεί σημαντικά την Τρίτη. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, στην Πάτρα από τα 861 κρούσματα της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου, σήμερα είχαμε 1.308 και στην Αιγιάλεια από 53 την 1η του μήνα, σήμερα Δευτέρα ήταν 173! Ο ίδιος σχολίασε: «Ποτέ δεν είχαμε τόσα ενεργά κρούσματα στην περιοχή. Μεγάλη προσοχή, ακολουθείστε τις οδηγίες των υγειονομικών. Δεν πρέπει η περιοχή μας να ζήσει στιγμές που θα δυσκολέψουν την περίθαλψη των κατοίκων. Εμβολιασμός και μάσκα σε κάθε συνάθροιση΄΄.

Στην ουρά για ράπιντ

Ιδιαιτέρως αυξημένος είναι ο αριθμός των προσερχόμενων στο Κέντρο Υγείας Αιγίου για τη διενέργεια δωρεάν ράπιντ τεστ από τον ΕΟΔΥ. Σχηματίστηκε ουρά με αρκετούς μαθητές να αναμένουν αποτελέσματα, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία τους. Κρούσματα υπάρχουν σε τμήματα του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, σε Δημοτικά της Ανατολικής Αιγιάλειας, στο 2ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, το 5ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και αλλού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄υπάρχει διασπορά σε σχολεία, σε μαθητές και σε κάποιες περιπτώσεις εκπαιδευτικών, όμως δεν υπερβαίνουν τους μισούς οι νοσούντες μαθητές, οπότε τα τμήματα παραμένουν σε λειτουργία. Αυτός ο νόμος δημιουργεί το πρόβλημα και λόγω της διασποράς που υπάρχει έπρεπε να έχει αλλάξει. Έτσι όσο και να φυλαχτεί κανείς η αλυσίδα κάπου σπάει. Δυστυχώς, η νόσος υφίσταται. Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος θα ήταν με ένα – δύο κρούσματα α κλείνει κάθε τμήμα και να μπαίνει σε τηλεκπαίδευση΄΄. Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν γίνονται έκτακτες απολυμάνσεις στα σχολεία αυτά, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως φέτος δεν ισχύει αυτό από τη στιγμή που υπάρχουν τα ράπιντ τεστ στα οποία υποχρεούνται οι ανεμβολίαστοι και τα σελφ τεστ των παιδιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr