background img
banner
banner

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη Φυσικοθεραπεία το Σάββατο

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…

Οι επόμενες κινήσεις στο πλαίσιο διεκδίκησης της παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, απασχόλησαν επί το πλείστον τη χθεσινοβραδινή διαδημοτική σύσκεψη που συνεκλήθη από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Αποφασίστηκε η αποστολή πρόσκλησης για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας αποκλειστικά για το θέμα, με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε δεύτερο χρόνο, είτε στο Αίγιο είτε σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο γραφείο του δημάρχου, συμμετείχαν, πέραν του ιδίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Αιγιάλεια αύριο» Χρήστος Γούτος και «Αιγιαλέων πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και εκ μέρους της παράταξης «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ιατροπούλου.

Η επικεφαλής της ‘’Ποιοτικής Αιγιάλειας’’ Βασιλική Ψυχράμη συμμετείχε ως εκπρόσωπος του δήμου σε συνεδρίαση του Κέντρου Πρόληψης ‘‘Καλλίπολις’’, έτσι δεν ήταν δυνατό να παραστεί στη σύσκεψη στο δημαρχείο. Ούτε η επικεφαλής της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ Αγγελική Κουρή δενπήγε στη σύσκεψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Παραμένει αμετακίνητη η υπουργός…

Ο κ. Καλογερόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων για την αμετακίνητη στάση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που εξακολουθεί να μην δέχεται τους φορείς της Αιγιάλειας στο υπουργείο, τονίζοντας πως είναι προφανές ότι γνωρίζει το θέμα που αφορά το αίτημα όλης της πόλης για διατήρηση του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, ωστόσο φαίνεται πως έχει λάβει τις αποφάσεις της. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να προχωρήσει το θέμα διεκδίκησης αποζημίωσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών γιατί δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση του πρώην ΤΕΙ για την ανάπτυξη τεσσάρων σχολών, καταλογίζοντας αστικές ευθύνες, κάτι που βρήκε σύμφωνους τους παριστάμενους, με την κ. Ιατροπούλου να δίνει κατευθύνσεις με την ιδιότητά της και ως νομικού.

Η στάση των βουλευτών

Άπαντες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο οι εκπρόσωποι της Αχαΐας στο κοινοβούλιο από το κυβερνών κόμμα, χειρίζονται το θέμα, εικάζοντας πως είτε δεν προσπαθούν, είτε δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Ειδικότερα, η δέσμευση του Αχαιού υφυπουργού Ανδρέα Κατσανιώτη ότι θα επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού με την υπουργό δεν είχε ως τώρα αποτέλεσμα, αλλά ούτε και η προσπάθεια που θα κατέβαλε ο Ιάσονας Φωτήλας για να θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό, πρωτοβουλίες που οι ίδιοι είχαν πάρει κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους σε σύσκεψη στο δημαρχείο. Στηλιτεύτηκε δε το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν υπέγραψαν καν την επιστολή για την οποία οι περισσότεροι είχαν δεσμευθεί.

Πρόταση Γούτου για επίσκεψη στο υπουργείο ακόμη και χωρίς ραντεβού

Ο κ. Γούτος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υπουργείο από τους επικεφαλής των παρατάξεων, με άρνηση αποχώρησης εάν δεν δουν την υπουργό, ενώ τόσο ο δήμαρχος όσο και ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισαν πως δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, αφού εύκολα μπορούν να παρακαμφθούν. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πάντως επανέλαβε πως η υπουργός έχει μονόπλευρη ενημέρωση και ότι πρέπει να ακούσει και τους φορείς του Αιγίου.

Κινητοποίηση σε κεντρικό επίπεδο και Δ.Σ.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού εξήρε τη σύμπνοια απόψεων για το θέμα με τις δύο τουλάχιστον παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρότεινε μία δυναμική κινητοποίηση σε κεντρικό επίπεδο που θα αιφνιδιάσει την υπουργό αλλά και τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου το προσεχές Σάββατο, παρουσία των βουλευτών. Η κ. Ιατροπούλου αμφισβήτησε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι βουλευτές, χωρίς ωστόσο να διαφωνεί ότι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Η πρότασή του κ. Τριανταφυλλόπουλου βρήκε σύμφωνους τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε σήμερα κιόλας να σταλεί η πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, στον χώρο του «Πολύκεντρου» που βρίσκεται δίπλα στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, αποφασίστηκε να ζητείται από τους βουλευτές να γνωστοποιήσουν εάν είναι εφικτό να παραστούν κι αν όχι να δηλώσουν πότε μπορούν. Θα κληθεί ακόμη ο περιφερειάρχης αλλά και οι τοπικοί φορείς που συμμετείχαν στις δύο προηγούμενες συσκέψεις για το θέμα καθώς και στο συλλαλητήριο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr