background img
banner
banner

Ένα δάσος γεμάτο από όνειρα!

«ΕΡΧΕΤΑΙ» ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ – ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

Ένα… πεδίο λάμψης στο οποίο θα ξεδιπλωθεί η δημιουργικότητα και χαρά που μας στέρησε η πανδημία όλο αυτό τον καιρό, θα είναι το φετινό «Πάρκο των Χριστουγέννων» που προετοιμάζει με… βήμα ταχύ, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας. Οι δημιουργοί, μας επιφυλάσσουν ένα καταπράσινο τοπίο με πολύχρωμα όνειρα κι ανάμεσά τους, μία… τούρτα με δέκα κεριά…

Το «Πάρκο των Χριστουγέννων» γίνεται δέκα ετών και υπόσχεται αυτές τις γιορτές να μας χαρίσει στιγμές διασκέδασης, χαράς, αισιοδοξίας, πασπαλισμένες με τη χρυσόσκονη των ονείρων μας τα οποία όμως μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! Φέτος το «Πάρκο» βγαίνει και εκτός του κήπου των Υψηλών Αλωνίων και η δράση του, στο μέτρο του εφικτού, μεταφέρεται τόσο στην γειτονική πλατεία με μουσικές και εκδηλώσεις, όσο και αλλού. Μας φορά τα καπέλα του Άγιου Βασίλη, μας ανεβάζει σε ποδήλατα και μας ταξιδεύει στα γραφικά μονοπάτια της πόλης μέχρι την παραλία για να φωτίσουμε μαζί το αστέρι του δέντρου, το φως της ελπίδας!

Οι συσσωρευμένες σκέψεις μετατρέπονται σε ενέργεια και δημιουργικότητα

Ερωτηθείσα από το protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά σχετικά με το τι ετοιμάζεται για τις φετινές γιορτές, επισήμανε: ΄΄Για δέκατη χρονιά φέτος, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προετοιμάζει το «Πάρκο των Χριστουγέννων» με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή χαρά. Φέτος όμως όλες οι συσσωρευμένες σκέψεις μας και τα όνειρα όλου αυτού του διαστήματος που ήμασταν απομονωμένοι λόγω της πανδημίας, μετατρέπονται σε ενέργεια και παραγωγικότητα. Έτσι η έμπνευση και το μεράκι είναι ακόμη μεγαλύτερα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε το θέμα του φετινού «Πάρκου των Χριστουγέννων» να είναι τα όνειρα και να το ονομάσουμε «Ένα δάσος από όνειρα» από το οποίο θα ξεπηδούν χαρούμενες μορφές κι εικόνες, που θα μας δώσουν χαρά και αισιοδοξία αυτές τις γιορτές΄΄.

Και με μηνύματα…

Σημείωσε ακόμη πως ΄΄ο στόχος είναι μέσα από τις χριστουγεννιάτικες δράσεις, στο πλαίσιο του Πάρκου των Χριστουγέννων να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να ξεφύγει από την κατήφεια των ημερών. Διαμέσου όλης αυτής της κατάστασης θέλουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για ένα καλύτερο τρόπο ζωής αλλά και για την προστασία των δασών΄΄. Βεβαίως, βασικό μέλημα των διοργανωτών είναι να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δράσεις και εκτός Πάρκου με την τήρηση των αποστάσεων

Σύμφωνα με την κ. Τσουκαλά, ΄΄ήδη ο εικαστικός Αλέξης Ασημακόπουλος για ακόμη μία χρονιά έχει βάλει όλη την έμπνευση και το ταλέντο του και προετοιμάζει τις φιγούρες. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε το πιο όμορφο Πάρκο ώστε η κάθε επίσκεψη σε αυτό να είναι απολαυστική. Πέρα από τις δράσεις που προγραμματίζονται εντός αυτού, η δράση θα επεκταθεί και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων με μία εξέδρα στην οποία θα υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης μουσικών, χορευτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με ντόπιο δυναμικό, με την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων. Ακόμη προγραμματίζονται εικαστικές δημιουργίες, μπαζάρ συλλόγων αλλά και μία δράση εκτός Υψηλών Αλωνίων. Έχουμε σκεφτεί να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες, με αφετηρία το Πάρκο και διασχίζοντας τα σοκάκια των Γαλαξιδιώτικων, να καταλήξουμε φορώντας σκουφιά Άγιου Βασίλη, όλοι μαζί στην παραλία, εκεί όπου στο ύψος του φάρου θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της παραλιακής ζώνης΄΄.

Ακόμη, έκανε γνωστό πως ξέχωρα από τον στολισμό, φέτος θα αναβαθμιστούν και οι υποδομές του Πάρκου, όπως ο χώρος υγιεινής και η λίμνη η οποία θα μονωθεί.
Να σημειωθεί ότι το πολλά υποσχόμενο φετινό «Πάρκο των Χριστουγέννων» θα ανοίξει τις πύλες του στις 11 Δεκεμβρίου και θα μας αποχαιρετίσει στις 6 Ιανουαρίου
Τέλος, εκδηλώσεις που δεν αφορούν μόνο τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων αλλά και δρώμενα, θα διοργανωθούν και σε άλλα σημεία του δήμου, που θα προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr