background img
banner
banner

Έφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Δημήτρης Τζεβελέκας

Θλίψη προκάλεσε στο Αίγιο ο θάνατος του γνωστού φιλολόγου Δημήτρη Τζεβελέκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 28/11 μετά από μακρόχρονη ασθένεια

Ο Δημήτρης Τζεβελέκας γεννήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Αιγιαλείας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρρένων Αιγίου και σπούδασε φιλολογία, ιστορία και αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με την Ιδιωτική – Φροντιστηριακή Εκπαίδευση στην πόλη του Αιγίου. Για μερικά χρόνια υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση στα Λύκεια Καλαβρύτων, Διακοπτού και στο Α΄ Λύκειο Αιγίου.

Δημοσίευσε πλήθος άρθρων σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε πολλά πολιτιστικά σωματεία της πόλης. Υπήρξε πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού του Δήμου Αιγίου το 2004 και του πολιτιστικού ομίλου “Οι Φίλοι του ΠολυΤεχνείου” 1999-2004. Ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα σε τοπικό και γενικό επίπεδο.

Το συγγραφικό έργο του αποτελείται από τις δύο εκδόσεις “Η συνέλευσις της Βοστίτσης”, εκδ.ΗΔΥΦΩΝΟ (2020) και “Ματιές στον μικρό και μεγάλο κόσμο”, εκδ.ΗΔΥΦΩΝΟ (2019), ενώ δημιούργησε και το ιστολόγιο https://mikrovivlio.blogspot.com με ενδιαφέροντα άρθρα.

Η κηδεία του τελέστηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr