background img
banner
banner

Ανάβουν τα «φώτα» του «Απόλλωνα»!

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943»

Ήγγικεν η ώρα! Έπειτα από ενάμιση χρόνο αβεβαιότητας, φόβου και εγκλεισμού, η πολυπόθητη στιγμή που άπαντες οι λάτρεις της έβδομης τέχνης καρτερούσαν, αποτελεί πλέον γεγονός! Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» ξεκινά και επίσημα τις προβολές του, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, με την πολυαναμενόμενη ταινία «Καλάβρυτα 1943», τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από εφέτος ο «Απόλλων» αναβαθμίστηκε με νέα οπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας γενιάς, προκειμένου να προσφέρει σε κάθε σινεφίλ, μία ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία, με ταυτόχρονη μείωση στην τιμή του εισιτηρίου και γενική είσοδο στα 5 ευρώ!

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο, ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη το μαρτυρικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Ώρες Προβολών: 19:00 και 21:30. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος, σενάριο: Δημήτριος Κατσαντώνης. Ηθοποιοί: Δανάη Σκιαδά, Μαξ Φον Σιντοφ, Γιώργος Βογιατζής, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, Άλις Κρίγκε, Μάρτιν Λαέρ, Άστριντ Ρος, Τόμας Άρανα. Διάρκεια: 99 λεπτά.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο χώρος του κινηματογράφου θα είναι μεικτός με πληρότητα 50% και χωρητικότητα 353 ατόμων. Η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη  πιστοποιητικού εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν), καθώς και με αρνητικό rapid-test (το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών) ή αντίστοιχα αρνητικό pcr (το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών). Μαζί με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να επιδειχθεί και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν όλους τους ενηλίκους. Οι ανήλικοι από 4 ετών μέχρι και 17 υποχρεούνται να προσκομίσουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου. Τέλος η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή του κοινού και την αποφυγή του συνωστισμού, καλό θα ήταν, οι θεατές, να προσέρχονται  στον χώρο του κινηματογράφου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της εκάστοτε προβολής. «Τηρούμε τις αποστάσεις, μένουμε υγιείς και παρακολουθούμε με ασφάλεια σινεμά! Καλές προβολές!», αναφέρεται εκ μέρους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για μειωμένη τιμή για όλους!

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του «Απόλλωνα» απασχόλησε τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης όπου έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση της προέδρου. Η κ. Τσουκαλά εισηγήθηκε την έναρξη της λειτουργίας του δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων» για την χειμερινή περίοδο 2021-2022, την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 152/2018 απόφασης Δ.Σ. περί τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου Απόλλωνα, την καθημερινή λειτουργία του, ώστε να είναι στη λίστα ταινιών πρώτης προβολής σε ώρες προβολών 18:00- 20:00, 20:00 -22:00 και 22:00 – 00:00 (τροποποιούνται όπως το απαιτεί η ταινία), την τιμή εισόδου να ανέρχεται σε 5€ το άτομο για όλους ανεξαρτήτου κατηγορίας (φοιτητές, πολύτεκνοι, Αμέα) λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας και λόγω της πανδημίας και προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες στις κινηματογραφικές προβολές. Η ανωτέρω τιμή εισόδου δύναται να μεταβληθεί εφόσον η επιχείρηση επιθυμεί να ενοικιάσει ταινίες με εφάπαξ τιμή σε συνεργασία με την εκάστοτε εταιρεία για την οικονομική βιωσιμότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων» και της επιχείρησης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr