background img
banner
banner

Δημοπράτηση για το έργο της ανάπλασης της Μητροπόλεως

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ – ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Σε… εργοτάξιο επιθυμεί να μετατρέψει την Αιγιάλεια η δημοτική αρχή, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα – ένα τα δρομολογημένα έργα αλλά και προγραμματίζοντας νέα. Έτσι, από σήμερα παίρνει σειρά το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως που έρχεται να ολοκληρώσει το όραμα της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου. Εφόσον δε ξεμπλοκάρει άμεσα και το έργο των πλατειών, τότε σε δύο χρόνια από σήμερα, ο κεντρικός πυρήνας της πόλης θα βελτιωθεί αισθητικά και λειτουργικά και θα καταστεί πιο ελκυστικός για Αιγιαλείς και επισκέπτες.

Από σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου βγαίνει στον «αέρα» η ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία για το έργο με την ονομασία «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1: «Οδός Μητροπόλεως», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30ή Νοεμβρίου και ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την 7η Δεκεμβρίου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Κριτήριο κατακύρωσης του έργου θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.762.096,77 € (πλέον Φ.Π.Α) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “ Π.Δ.Ε. 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας “.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Η εγκεκριμένη μελέτη του έργου περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από το διαμορφωμένο τμήμα (μετά το τέλος του κτιρίου Παναγιωτοπούλου), μέχρι την οδό Σολωμού, συνολικού μήκους 445μ. περίπου και συνολικής επιφανείας 6.520μ2 με ανάλογη διαμόρφωση του πρώτου τμήματος της οδού.

Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της πόλης, η οδός Μητροπόλεως διαμορφώνεται με εκατέρωθεν δενδροστοιχίες και σε αυτόν θα επιτρέπεται κατά τμήματα, ειδικά προσδιορισμένα με την διαφοροποίηση της επίστρωσης του χώρου, η υπαίθρια επέκταση των καταστημάτων αναψυχής. Σε πρώτη φάση η οδός θα χρησιμοποιείται και από οχήματα. Τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται και πλακοστρώνονται. Τα δε δέντρα φυτεύονται στις θέσεις όπου η δενδροστοιχία απέχει την μεγαλύτερη απόσταση από τα κτίσματα, αριές, (δένδρα που ήδη φυτεύθηκαν στο διαμορφωμένο τμήμα της οδού, μπροστά από το κτίριο Παναγιωτόπουλου), τα οποία αναπτύσσουν μεγάλα μεγέθη και στις θέσεις όπου η δενδροστοιχία απέχει μικρότερη απόσταση, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης, κουτσουπιές (κέρτις ή κερατονιοειδής), οι οποίες αποτελούν και το χαρακτηριστικό δένδρο της πόλης. Στις θέσεις αυτές, εφ’ όσον είναι εφικτό, επαναφυτεύονται τα υπάρχοντα δένδρα της οδού, (κουτσουπιές), τα οποία είναι μεγάλου μεγέθους, και καθοριστικά της φυσιογνωμίας της οδού. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 14 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Κάθε εβδομάδα και μία δημοπράτηση!

Μιλώντας στο protionline.gr για τη θετική αυτή εξέλιξη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος επισήμανε: ΄΄Η Τεχνική Υπηρεσία, παρά την ασφυκτική πίεση που υφίσταται εξαιτίας του όγκου των εργασιών, προχώρησε τις διαδικασίες και φτάνουμε στο σημείο να δημοπρατήσουμε το έργο της ανάπλασης του υπόλοιπου τμήματος της οδού Μητροπόλεως, ενός έργου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης. Και λέμε για πίεση διότι η Τεχνική Υπηρεσία ασχολείται ταυτόχρονα τόσο με τα έργα που εκτελούνται από δημοτικούς πόρους όσο και με τα χρηματοδοτούμενα, ωστόσο κατέφερε να προχωρήσει τις διαδικασίες χάρη στον ζήλο των μηχανικών΄΄.

Και πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος: ΄΄Βεβαίως, θα πρέπει να πούμε ότι τρενάραμε κάπως τη διαδικασία, αναμένοντας το υπουργείο να προχωρήσει σε αναθεώρηση των τιμών των οικοδομικών υλικών κάτι που δεν έγινε, κρίναμε έτσι πως πρέπει να προχωρήσουμε. Ελπίζουμε να επιλεγεί ο κατάλληλος ανάδοχος και να εκτελεστεί το έργο με βάση τις σωστές προδιαγραφές και άμεσα΄΄.

Αναφορικά με το πότε υπολογίζεται η έναρξη των εργασιών, ο αντιδήμαρχος τόνισε: ΄΄Εάν όλα πάνε καλά, εκτιμούμε ότι λίγο πριν το καλοκαίρι του 2022 είναι μία καλή περίοδος να ξεκινήσει το έργο. Πλέον, με την έναρξη των εργασιών και σε αυτό το τμήμα, θα δούμε το Αίγιο να μετατρέπεται σε εργοτάξιο, αφού θέλω να πιστεύω ότι άμεσα θα ξεπεραστεί το «αγκάθι» της ανάπλασης των πλατειών του κέντρου΄΄.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χριστόπουλου, ΄΄κάθε εβδομάδα θα έχουμε και μία δημοπράτηση έργου. Ακολουθούν η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, η ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, το έργο της Τέμενης κ.ά.΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr