background img
banner
banner

Διεθνής αναγνώριση για την Τραπεζά «με το… σπαθί της»!

ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΞΙΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Τα χάλκινα ξίφη της αρχαίας πόλης της Τραπεζάς και ο πυρήνας αυτής, ταυτίζονται πια με βεβαιότητα! Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται με την ολοκλήρωση της ανασκαφικής περιόδου στον υψίστης σημασίας αρχαιολογικό χώρο, που – όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από τo protionline.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) – έφερε στο “φως” πολύτιμα σύνολα κτερισμάτων αλλά και τρία χάλκινα ξίφη της τότε εποχής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή της αρχαιολογικής έρευνας και ανασκαφής Ανδρέα Γ. Βόρδου Αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τον μήνα Αύγουστο όπου βάση αυτών των ευρημάτων, αναφέρονται από χθες σε όλα τα έντυπα και διαδικτυακά μέσα τα επίσημα στοιχεία και δεδομένα που βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων κτερισμάτων και των χάλκινων ξιφών.

Η δεύτερη φάση της ανασκαφής πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν περίπου έναν μήνα (στις 4 Οκτωβρίου) στον οικισμό των ιστορικών χρόνων και στην θέση της αγοράς της αρχαίας πόλης των Ρυπών.

Τα αποτελέσματα των ευρημάτων αυτών, δεν πρέπει να σχετίζονται με τα αρχικά της πρώτης φάσης του Αυγούστου και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο για αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα της έρευνας της δεύτερης φάσης, θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Παρουσίαση σε επίσημη διάλεξη το επόμενο διάστημα

Ο διευθυντής της ανασκαφής πρόκειται να παραθέσει τα στοιχεία της σκαπάνης και το ποια είναι τα ευρήματα της δεύτερης φάσης, σε επίσημη διάλεξη στον δήμο Αιγιάλειας, το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι, μπορεί κάποιος να μιλά με βεβαιότητα, ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Τραπεζάς είναι πια και με την… “βούλα” η πόλη των αρχαίων Ρυπών.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μόνο να “επωφελείται” η περιοχή του πλούτου του μυκηναϊκού νεκροταφείου, αλλά και ο “θησαυρός” που δίνει η αρχαία πόλη, η οποία “αναδύεται” στην Τραπεζά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr