background img
banner
banner

Δυναμική αντιπροσώπευση της Αιγιάλειας στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας

ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ

Το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 13 και 14 Νοεμβρίου, είχε έντονα αιγιώτικο «χρώμα». Κατά τις αρχαιρεσίες στη θέση του ταμία της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος αλλά και ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. επανεξελέγη ο Ανδρέας Παπαϊωάννου ενώ στην Ελεγκτική Επιτροπή επανεξελέγη ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας Αρίστος Τηλιγάδης.

Επίσης, ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. εξελέγη ο Αιγιώτης αρτοποιός, νέος ως προς τη συνδικαλιστική του δράση, Δημήτρης Μπομποτσιάρης.
Πρώτη στο Δ.Σ. εξελέγη για έκτη συνεχή θητεία με συντριπτική πλειοψηφία η παράταξη του Μιχάλη Μούσιου από τη Λάρισα, ο οποίος εκλέγεται και πρόεδρος. Στις 15 Νοεμβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και όλα τα μέλη του προεδρείου εξελέγησαν ομόφωνα.

Να σημειωθεί ότι η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας συμμετείχε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος με τέσσερις αντιπροσώπους, αφού εκτός των τριών που εξελέγησαν σε σημαντικές θέσεις, παρών ήταν και ο Πάνος Κουτρόπουλος. Η ενεργή συμμετοχή τους και η προτίμηση που έδειξαν οι συνάδελφοί τους στα πρόσωπά τους, αν μη τι άλλο, αποτελεί αναγνώριση για το έργο της τοπικής Συντεχνίας, η οποία αποτελεί μία από τις πιο «δυνατές» σε όλη τη χώρα.

Άξιο αναφοράς είναι ακόμη πως για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εξελέγη ο κ. Τηλιγάδης, συντονίζοντας τη συζήτηση με άριστο τρόπο.

Ο κόσμος… επιμένει στον φούρνο της γειτονιάς

Ερωτηθείς από το protionline.gr για τα θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Τηλιγάδης είπε πως μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για τις τάσεις της κατανάλωσης σε ό,τι αφορά την αγορά ψωμιού, με τη διαπίστωση ότι στρέφεται προς τα αρτοποιήματα αργής ωρίμανσης που διατηρούνται περισσότερο τα αρώματά τους. Επίσης, από τις τοποθετήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως παρά τις όποιες παρεμβολές, ο φούρνος της γειτονιάς διατηρεί τα πρωτεία, βρίσκεται πρώτος στην προτίμηση του κόσμου και γενικότερα οι καταναλωτές εμπιστεύονται τον αρτοποιείο της γειτονιάς.

Αναγκαίο… κακό η αύξηση στην τιμή του ψωμιού – Υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας

Στο ερώτημα για το πώς έχει δεχθεί ο κόσμος την αύξηση της τιμής του ψωμιού αλλά και πώς αυτή επηρεάζει τις πωλήσεις σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Τηλιγάδης είπε: ΄΄Ο κόσμος ήταν ενήμερος για τις υπερβολικές ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, οπότε περίμενε την αύξηση. Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου από τους αλευροβιομήχανους που παρίσταντο, επίκεινται κι άλλες αυξήσεις στα άλευρα εντός των επόμενων ημερών.

Οι αγορές των σταριών έσπασαν το ρεκόρ των τελευταίων 100 χρόνων κι αυτό το είδαμε ειδικά σε μεγάλους όγκους. Εκεί δηλαδή που κόστιζε 270 ευρώ ο τόνος σήμερα φτάνει τα 590 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για αύξηση πέραν του 100%. Από εκεί και πέρα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και την αύξηση του ενεργειακού κόστους που παρουσιάζει αύξηση κατά 140%, και όπως τονίστηκε ίσως μετά τον Μάιο να γίνει κάποια διόρθωση. Έχουμε όμως 140% αύξηση το ρεύμα, ενώ η αύξηση σε μαργαρίνες και ηλιέλαια ξεπερνά το 100%. Άρα, η μικρή αύξηση που δόθηκε στην τιμή του ψωμιού επ’ ουδενί επαρκεί για να καλυφθεί η τεράστια αύξηση σε λειτουργικά και πρώτες ύλες. Ουσιαστικά, απορροφήσαμε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων. Καμία αύξηση δεν είναι ευχάριστη για εμάς΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr