background img
banner
banner

Δυσαρέσκεια από προέδρους της Ανατ. Αιγιάλειας για μη εκτέλεση έργων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΙΚΕΤΟ

Μία επιστολή με πολλούς αποδέκτες, ο κεντρικός άξονας των οποίων είναι μάλλον η δημοτική αρχή, ήρθε να διαταράξει λίγο τα «ήσυχα νερά» της Ανατολικής Αιγιάλειας. Το σχόλιο ανήκε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτη Κρικέτο, διακατεχόμενο από αίσθημα αδικίας για μη εκτέλεση έργων για την κοινότητά του, με την αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας να καθιστά σαφές ότι εκτελούνται έργα μετά από ιεραρχούμενες ανάγκες, θέτοντας εν αμφιβόλω τις προθέσεις αυτών που ασκούν πιέσεις μέσω της δημοσιοποίησης!

‘’Μην θεωρείτε κάποιους από εμάς… δεδομένους’’

Στην ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Κρικέτος αναφέρει: «Διορθώστε πριν να είναι πολύ αργά. Μην θεωρείτε κάποιους από εμάς… δεδομένους. Στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε καινούριους συνοδοιπόρους, ξεχνώντας αυτούς που σας άνοιξαν τον δρόμο του πολιτικού ταξιδιού σας, κάνετε σοβαρότατο ατόπημα. Τα μονοπάτια αν δεν τα περιποιηθεί αυτός που τα άνοιξε και τα πονάει, αυτός που γνωρίζει τις κακοτοπιές, λογγώνουν και γίνονται αδιαπέραστα. Αυτοί λοιπόν που σας πλησιάζουν και σας υπόσχονται πίστη, όταν θα έρθει η ώρα κατά… λάθος θα σας ξεχάσουν. Εμείς οι στρατιώτες δεν ζητάμε “ ρουσφέτια “, γιατί εδώ που έχουμε φτάσει, φτάσαμε με την αξία μας. Ζητάμε κάποια πράγματα, δίκαια, για τον τόπο μας. Για το κοινό καλό, και όχι για την προσωπική μας προβολή και ωφέλεια.

Η μέχρι τώρα πορεία μας, το έχει περίτρανα αποδείξει. Σε αντίθεση με τους άλλους που αγκαλιάζετε τώρα πίσω -πίσω, που οι τοπικές κοινωνίες, άλλοτε ψιθυρίζουν τα κατορθώματά τους στα πηγαδάκια κι άλλοτε τα συζητούν στα κάθε είδους ακροατήρια. Συνεχίστε λοιπόν αυτό το ταξίδι για το οποίο εμείς σας εκδώσαμε τα εισιτήρια, σκεπτόμενοι αυτά που σας λέμε, διακατεχόμενοι από αίσθημα αδικίας και άνισης – άδικης -μεταχείρισης. Ο δρόμος τελειώνει και θα χρειαστεί νέα χάραξη… Εμείς που ξέρουμε, είμαστε εδώ…».

‘’Δεν ασχολείται κανείς υπεύθυνος μαζί μας’’

Ερωτηθείς από το protionline.gr ο κ. Κρικέτος, σχετικά με το ποιο πρόβλημα έχει προκύψει, σημείωσε :΄΄Ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόπουλο, ανεβάζει πολλές φορές “διθυραμβικές” αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διάφορα έργα που γίνονται στην περιοχή του Διακοπτού, ενώ την ίδια στιγμή στην περιοχή την δική μας, ό,τι κι αν έχουμε ζητήσει και όποιο έργο κι αν έχουμε παρακαλέσει να ξεκινήσει, δεν έχει γίνει ποτέ. Ο κατά τα άλλα φίλος μου αντιδήμαρχος αντί να προβάλλει συνεχώς τα νέα έργα και παρεμβάσεις που γίνονται σε άλλα σημεία, καλό θα ήταν και αυτός και η δημοτική αρχή γενικότερα, να ενδιαφερθούν και για τα προβλήματα που έχει η τοπική μας κοινωνία στην καθημερινότητά της. Δεν θέλω να “χρεώσω” στην τωρινή δημοτική αρχή ότι αδιαφορεί για εμάς. Όχι βέβαια. Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και το ότι δεν ασχολείται κανείς υπεύθυνος μαζί μας, συνέβαινε και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές΄΄.

Σε αδιέξοδο με το κοιμητήριο

Παράλληλα, αναφέρεται και στο μεγάλο πρόβλημα του κοιμητηρίου, λέγοντας: ΄΄ Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο πλέον, αν πεθάνει κάποιος από την κοινότητά μας να μην έχουμε πού να τον θάψουμε! Δεν υπάρχει χώρος ούτε ένα μέτρο. Το πρόβλημα αυτό χρονίζει και για εμάς, είναι πολύ σοβαρό. Όμως φαίνεται ότι για κάποιους στον δήμο, δεν είναι σοβαρότερο από έργα υποδομής ή συντηρήσεις και επισκευές. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Έχω αναφέρει το πρόβλημα αυτό και στην κ. Σταυροπούλου και στον ίδιο τον δήμαρχο και στις τεχνικές υπηρεσίες και τα όποια Δημοτικά Συμβούλια. Από το 2011 που είμαι πρόεδρος, μόνο δύο έργα έχουν εγκριθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και μάλιστα κανένα από αυτά δεν είναι έργο αυτής της αρχής΄΄.

«Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να κάνουμε τεχνικό πρόγραμμα οι Κοινότητες αφού στο τέλος δεν γίνεται τίποτα αν δεν “παρακαλέσουμε”. Μάλλον για να έχουμε και υποχρέωση στο τέλος για τα αυτονόητα», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Βαρβάρας Θανάση Ξυγκά.

Μ. Σταυροπούλου: «Ασκούμενη πίεση, αμφιβόλου προθέσεως»

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, απαντώντας προφανώς στα παραπάνω σχόλια στο FB, σημείωσε: «Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας επιλύει χρόνια προβλήματα στα χωριά της Ανατολικής Αιγιάλειας, σε άψογη συνεργασία με τους Προέδρους. Θέτει προτεραιότητες και αξιολογεί την αναγκαιότητα και όχι βεβαίως την επιχειρούμενη εκ της δημοσιοποιήσεως ασκούμενη πίεση, αμφιβόλου προθέσεως!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr