background img
banner
banner

Εγκρίθηκε η επισκευή και αποκατάσταση της πλατείας Βαλιμής

ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΚΑΥΚΑΡΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκινά το επόμενο διάστημα για την ιστορική κοινότητα Βαλιμής που αναμένεται να καταστήσει πιο ελκυστικό τον ορεινό προορισμό, ο οποίος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί για πολλούς τόπο παραθερισμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επισκευή και αποκατάσταση της πλατείας με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των πεζών.

Σχετική απόφαση είχε λάβει πριν και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες

Περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες: Καθαίρεση υπαρχουσών πλακών και του υπάρχοντος τσιμεντένιου αυλακιού, δημιουργία φρεατίου επί του δρόμου για συλλογή όμβριων υδάτων και άνοιγμα αυλακιού στο πλακόστρωτο για διοχέτευση όμβριων υδάτων στο πλησίον υπάρχον φρεάτιο, ομαλοποίηση του υπάρχοντος χωμάτινου πρανούς της πλατείας μέχρι το τοιχίο της παιδικής χαράς, δυτικά και έως το διάδρομο προς εκκλησία βόρεια, δημιουργία ράμπας εισόδου πλάτους 2,50μ. στην ανατολική πλευρά για πρόσβαση στην πλατεία, οριοθέτηση της πλατείας με τη δημιουργία μικρού ύψους πετρόχτιστης μάντρας γύρωθεν αυτής και διαμόρφωση των σκαλοπατιών στην έξοδο προς κοινοτική οδό στη δυτική πλευρά.
Η υλοποίηση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλιμής «Ο Καυκαρής» και την Κοινότητα Βαλιμής, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ύστερα από συνεννόηση. Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση από το Τμήμα Συγκοινωνιών-Συγκοινωνιακών, Κτιριακών, Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας και του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr