background img
banner
banner

Εκδήλωση – ημερίδα από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΔ. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ

Σημαντική από κάθε άποψη θεωρείται η εκδήλωση-ημερίδα που διοργανώνει το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στο «Πολύκεντρο» συνεδριακό κέντρο, στην παραλία Αιγίου και ώρα 11.00π.μ.

Το Δίκτυο που φιλοδοξεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, στον τομέα του Οίνου, της Γαστρονομίας και του ποιοτικού Τουρισμού, έχει ως μέλη πενήντα επιχειρήσεις της μεταποίησης, της εστίασης και της φιλοξενίας. Ανάμεσα στους εισηγητές ξεχωρίζουν η παρουσία του Ηλία Μαμαλάκη που θα εισηγηθεί το θέμα «Πώς περιηγείται κανείς στις Γεύσεις ενός Τόπου», η παρουσία της Μαρίας Αλεμπάκη Dr. Αγροτικής Οικονομίας για τη σημερινή διαμόρφωση του οινοτουριστικού προϊόντος καθώς και η παρουσία της Σοφίας Πέρπερα υπεύθυνης προώθησης του ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αναφορές στην ορεινή Αιγιαλεία ως «ένα παράθυρο στο μέλλον». Το Δίκτυο από τη μεριά του θα παρουσιάσει το δικό του πρόσωπο, καθώς και τις προτάσεις του για την διοργάνωση των εκδηλώσεων «Οινοξένεια». Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων σημαντικών προσώπων, θα τιμήσει με την παρουσία του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Καστανιώτης.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
11.15 έναρξη εκδήλωσης. 11.20-11.40 Βιώσιμη ανάπτυξη του Οινοτουρισμού: Διεθνείς κατευθύνσεις και διδάγματα από την ελληνική εμπειρία Μαρία Αλεμπάκη Dr. Αγροτικής Οικονομίας, Εντεταλμένη Ερευνήτρια – Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ.
11.40-12.00 Η αμπελουργική Αιγιάλεια και το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια Σωσάννα Κατσικώστα Οινολόγος, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, Πρόεδρος Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.
12.00-12.20 Δράσης και Στρατηγική του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα Άγγελος Ρούβαλης, Επίτιμος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.
12.20-12.40 Η περιήγηση στις Γεύσεις εντός Τόπου Ηλίας Μαμαλάκης Κορυφαίος μάγειρας, συγγραφέας, περιηγητής γεύσης.
12.40-13.00 Ορεινή Αιγιάλεια, ένα παράθυρο στο μέλλον Σοφία Πέρπερα Υπεύθυνη Προώθησης και Marketing του ελληνικού οίνου στην Ελλάδα και τον κόσμο.
13.00-13.20 χαιρετισμοί, παρεμβάσεις, αιτήσεις νέων μελών. 13.20 λήξη εκδήλωση, συνοδεία οίνων των Πλαγιών Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr