background img
banner
banner

Εκκρεμούν παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΙΝΕΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ

Τις τελευταίες εκκρεμότητες σε έργα αγροτικής οδοποιίας πασχίζει να κλείσει η δημοτική αρχή, ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα των ορεινών κυρίως κοινοτήτων της Αιγιάλειας είναι οι κακοτράχαλοι δρόμοι που εμποδίζουν τους κατοίκους να μεταβούν στα κτήματά τους. Φέτος υπήρξε μία καθυστέρηση στις εργολαβίες για την αποκατάσταση των δρόμων, με κατοίκους και προέδρους στη Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας να έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους.

Για το θέμα ερωτήθηκε από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Ερινεού- Συμπολιτείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι εργασίες πήγαν… πίσω λόγω της εκκρεμότητας ψήφισης του προϋπολογισμού ως το καλοκαίρι.

Η καθυστέρηση του προϋπολογισμού φέτος τρέναρε τις διαδικασίες

Όπως τόνισε, ΄΄είναι γεγονός πως στην αγροτική οδοποιία οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό συνέβη, γιατί ήταν μεγάλη η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του προϋπολογισμού και ο χρόνος που χάθηκε μέχρι να αποφασιστεί ήταν καθοριστικός. Υπήρξε καθυστέρηση στην ανάθεση του έργου και δεδομένων αυτών των συνθηκών φέτος όλα έγιναν κάπως “ανορθόδοξα” και… βιαστικά. Εξάλλου δεν υπάρχουν και τα πολλά μηχανήματα που θα μπορούσαν να δουλεύουν ταυτόχρονα. Αναγκαστικά έπρεπε να “μοιράσουμε” τον χρόνο στις περιοχές που έπρεπε να καλύψουμε. Έτσι, υποχρεωθήκαμε να γίνονται σε επτά διαφορετικές περιοχές παρεμβάσεις σε δρόμους και μπήκαμε στη διαδικασία να εκτιμήσουμε τις ανάγκες και την κατάσταση κάθε μέρα θέτοντας προτεραιότητες ανάλογα με τις κατά τόπους ανάγκες΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Ανδριόπουλος επισήμανε πως προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους προκύπτουν συχνά τονίζοντας πως ΄΄το ποσό η κάθε δράση θα είναι ή όχι χρονοβόρα, το “καθορίζει” και η μορφολογία του εδάφους ή τα χαρακτηριστικά του κάθε σημείου που θα χρειαστεί να επέμβουμε, όπως για παράδειγμα στη Μυρόβρυση, στην οποία παρόλο που το μηχάνημα πέρασε τον Ιούλιο και καθάρισε, τώρα που χειμώνιασε, πρέπει να… ξαναπεράσει΄΄.

Έκαναν… αγώνα δρόμου όλο το καλοκαίρι

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ακόμη πως ΄΄η καταγραφή των αναγκών και οι παρεμβάσεις γίνονταν σχεδόν καθημερινά σε όλους τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα του δήμου πότε να δουλεύουν εδώ… πότε να δουλεύουν εκεί… Άλλαζαν τις κοινότητες καθημερινά γιατί οι ανάγκες ήταν αυξημένες και ο συνολικός χρόνος λίγος ώστε να γίνουν σε όλα ανεξαιρέτως τα σημεία τα απαιτούμενα και βέβαια, τα διατιθέμενα οχήματα, λίγα΄΄.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, επισήμανε: ΄΄Η αλήθεια είναι ότι έχουν μείνει κάτι τελευταία. Αυτό το διάστημα είμαστε στη φάση να προλάβουμε όσα περισσότερα έργα γίνεται, προτού ξεκινήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι κατολισθήσεις που φέρνουν τα μεγάλα προβλήματα. Πιστεύω ότι μέσα στον Νοέμβριο, θα έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις περιοχές ανεξαιρέτως, κάθε δυνατή παρέμβαση. Ο πρόεδρος της κάθε κοινότητας ξέρει πού “χωλαίνει” το κάθε χωριό και ποιος δρόμος χρειάζεται δράση και μας κατευθύνει ανάλογα, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Αυτό που φροντίζουμε είναι η χρήση των μηχανημάτων να γίνεται ισόποσα και αυτές τις ημέρες. Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα, σκοπός μας είναι να μην υπάρχει ουδεμία εκκρεμότητα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr