background img
banner
banner

Εκλογές και… προετοιμασία της απεργίας στο Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Λίγες μόλις ημέρες πριν τη νέα «μάχη» των οικοδόμων, δηλαδή την πανελλαδική απεργία του κλάδου την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και Ελεγκτικής Επιτροπής στο Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου.

Και μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν η προσδοκώμενη, η διαδικασία ωστόσο ανέδειξε τη συσπείρωση και την ενότητα, χαρακτηριστικά με τα οποία το σωματείο ανασυντάσσει δυνάμεις για να ενδυναμώσει τον αγώνα του.

Οι εκλογές διεξήχθησαν το διήμερο Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Ως γνωστόν, κατήλθε ένας υποψήφιος συνδυασμός με μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ο αγώνας για συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγάλος από μέλη της απερχόμενης διοίκησης. Συνολικά, ψήφισαν 115 άτομα, μέλη του Συλλόγου, όταν στις προηγούμενες εκλογές του 2017 είχαν ψηφίσει 182. Ο μειωμένος αριθμός προσερχόμενων στην κάλπη συνεπάγεται με μείωση των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία. Πλέον εκλέγεται ένας και όχι δύο όπως μέχρι τώρα, αφού χρειαζόταν να ψηφίσουν τουλάχιστον 150 μέλη για εκλογή δεύτερου.

Πρώτος σε ψήφους ο Νύχτης

΄΄Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα να στηρίξουν το σωματείο. Όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε κάποιους παράγοντες για τον μειωμένο αριθμό των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία. Από τη μία είναι η πανδημία που λειτουργεί ανασταλτικά, από την άλλη και η μείωση των μελών δεδομένου ότι εξαιτίας της κατάστασης πολλοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την οικοδομή και να στραφούν αλλού΄΄, τόνισε στο protionline.gr ο απερχόμενος πρόεδρος και πρώτος σε ψήφους στην προχθεσινή και χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, Παναγιώτης Νύχτης, ο οποίος σκοπεύει να απευθύνει πρόσκληση στη νέα διοίκηση για συνεδρίαση και συγκρότηση σε Σώμα του νέου προεδρείου, αύριο το απόγευμα.

Όπως αναφέρει, ΄΄πρέπει να επισπεύσουμε κάπως τη διαδικασία καθώς πρέπει να προετοιμαστούμε για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης. Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας είναι ζωτικής σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Αντιθέτως, η κατάσταση αναδεικνύει την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης μέσα από με το σωματείο, για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στα μεροκάματα και την ασφάλιση, για μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων από το νέο κύμα ανατιμήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και συνολικά για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας΄΄.

Ποιοι εκλέγονται σε Δ.Σ. και Ομοσπονδία

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο επταμελές νέο Δ.Σ. εκλέγονται τέσσερα νέα πρόσωπα και τρία παλιά. Συγκεκριμένα, νέα πρόσωπα είναι οι Κώστας Καλαντζόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος, Σταύρος Καραπαναγιώτης και Χρήστος Καΐσης.

Συγκεκριμένα, για τη διοίκηση εκλέγονται οι εξής: Παναγιώτης Νύχτης (107 ψήφοι), Κώστας Καλαντζόπουλος (83), Γιώργος Παπαγιαννόπουλος (80), Βαγγέλης Νταβαντζής 78, Κώστας Χριστόπουλος (69), Σταύρος Καραπαναγιώτης 56 και Χρήστος Καΐσης 36.

Για την Ομοσπονδία εκλέγεται ο Παναγιώτης Νύχτης με 106 ψήφους και για το Εργατικό Κέντρο Αιγίου ο Παναγιώτης Νύχτης με 105 ψήφους, ο Βαγγέλης Νταβαντζής με 82, ο Κώστας Καλαντζόπουλος με 76 και ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος με 74.

Ως αναπληρωματικοί για τη διοίκηση εκλέγονται οι Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ανδρέας Μήτσης, Παύλος Μουρδέκας, Μιχάλης Λαμπρακόπουλος, Δημήτρης Χαρίτος και Αλέξης Χασιώτης. Για την Ομοσπονδία αναπληρωματικός εκλέγεται ο Βαγγέλης Νταβαντζής και για το Ε.Κ.Α. αναπληρωματικοί οι Σταύρος Καραπαναγιώτης, Παναγιώτης Ταχταντζής, Παύλος Μουρδέκας και Αλέξης Χασιώτης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr