background img
banner
banner

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κορέας στο Επιμελητήριο Αχαΐας

ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα επισκέφτηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Τζονγκ Ιλ Λι μαζί με τον 2ο γραμματέα Μιντζούν Τσόι και τον επίτιμο πρόξενο της Κορέας στην Αχαΐα Σπύρο Φιλιππάκη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεργασία των χωρών Ελλάδας Κορέας και η σύσφιξη των σχέσεων.Ο κ. Μαρλαφέκας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επιχειρηματικότητα στην Αχαΐα και έγινε εκτενής αναφορά για το πρόγραμμα προώθησης οίνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κορέα.

Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εν λόγω πρόγραμμα και θέλησε να πληροφορηθεί τις δράσεις που έχουν γίνει ως τώρα στην Κορέα. Ενημερώθηκε παράλληλα ότι μία από τις δράσεις για το έτος 2022 είναι η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής μέσα στα πλαίσια του προγράμματος και έδωσε τη διαβεβαίωσή του για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας. Σχολίασε μάλιστα ότι τα ελληνικά κρασιά εν γένει αν και δεν είναι ευρέως γνωστά ακόμα έχουν ιδιαίτερη ποιότητα. Επίσης αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών με ισχυρό βέβαια παράγοντα για την ενδυνάμωσή τους την απευθείας γραμμή Σεούλ -Αθήνας.

Επιπλέον έγινε ενημέρωση και για τις επιχειρηματικές πλατφόρμες τις οποίες μπορεί να επισκεφθεί κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την αγορά των δύο χωρών. Η συζήτηση ήταν σε πολύ φιλικό κλίμα με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις σε επίπεδο πρεσβείας, από το τοπικό επίτιμο προξενείο αλλά και το Επιμελητήριο για την παροχή πληροφοριών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί για την ανάπτυξη επιχειρηματικής συνεργασίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr