background img
banner
banner

«Επιφυλακτική» γνωμοδότηση για τον αιολικό σταθμό

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό αλλά και αναπτυξιακό θέμα προσέγγισε στην  συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, αφού εκλήθη να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 39MW, στη θέση «Πλακουτσόβουνο-Μαλούρα Κοκκινόβραχος» των Δήμων Αιγιαλείας και Ερυμάνθου, Π.Ε Αχαΐας».

Το θέμα τέθηκε στα προ ημερησίας διάταξης, δεδομένου ότι εξέπνεε η προθεσμία, ενώ ήδη έχει αποφανθεί γι’ αυτό η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αιγιαλείας, η οποία εισηγήθηκε την έκφραση άκρως επιφυλακτικής γνώμης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, το οποίο αφορά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Κι αυτό γιατί στις συγκεκριμένες τοποθεσίες εκτός από την χλωρίδα και την πανίδα που συναντάται σε όλη την Κοινότητα, υπάρχει ένα είδος πετροπέρδικας και κάποια άλλα είδη αποδημητικών πτηνών και στο οροπέδιο της Παπαρίτσας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αγέλες από άγρια άλογα που δίνουν μια ιδιαιτερότητα στην περιοχή».

«Λευκό» ψήφισαν οι παρατάξεις Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου καθώς ο Γ. Γκίκας

Το Σώμα, αφού έλαβε υπόψη του έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας, την ανακοίνωση του Γραφείου προέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και το έγγραφο του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρήνης Δήμου Αιγιαλείας, αποφάσισε ομόφωνα την έκφραση άκρως επιφυλακτικής γνώμης σχετικά με την Μ.Π.Ε. του έργου. Να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις των κ. Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκίκας έδωσαν «λευκή» ψήφο και οι ψήφοι τους δεν υπολογίστηκαν στην καταμέτρηση, καθώς αν κάποιο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνηθεί ψήφο ή δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρόν κατά τη συνεδρίαση, μόνο για τον σχηματισμό της απαρτίας. Τόσο η άρνηση ψήφου, όσο και η λευκή ψήφος δεν υπολογίζονται στην καταμέτρηση θετικών και αρνητικών ψήφων». Ως εκ τούτου, η απόφαση θεωρήθηκε ομόφωνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr