background img
banner
banner

Η Περιφέρεια… ανοίγει τα χαρτιά της

‘’ΒΛΕΠΕΙ’’ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Τον φάκελο «επιχειρηματικά πάρκα» ανοίγει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάζοντας σήμερα Πέμπτη, ανά Περιφερειακή Ενότητα το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξή τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού 2020-2040.

Μάλιστα, για την Αχαΐα, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 5.00 το απόγευμα και περιλαμβάνει χαιρετισµό και τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρµάκ, του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, του προέδρου του ΣΕΒ Κλεοµένη Μπάρλου αλλά και παρουσίαση «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2020-2040» με οµιλητή τον Μανώλη Μπαλτά Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ – Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύµβουλο RE.De-Plan AE και οµιλήτρια τη Μαρίνα Κυµπούρη Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΑΠΘ, MSc Πολεοδόµο – Χωροτάκτη, Υπεύθυνη Μελετών.

Χρόνιο αίτημα της περιοχής

Το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την περιοχή, δεδομένου ότι η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Αιγιάλεια αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των παραγωγικών φορέων της περιοχής, με την εκτίμηση ότι θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις και θα αποφέρει μεγαλύτερες αποδόσεις στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό.

Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες…

Οι πληροφορίες θέλουν να περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 15 επιχειρηματικά πάρκα χωροθετημένα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Το σχέδιο αποτελεί τμήμα του Επενδυτικού Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, μιας ολοκληρωμένης μελέτης που περιλαμβάνει τη στρατηγική αξιολόγηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, την προτεραιοποίηση των στρατηγικών επενδύσεων, την καταγραφή των ενεργειών ωρίμανσης, τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και πιλοτικές εφαρμογές. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, έχουν καταγραφεί και αξιολογηθεί τουλάχιστον 66 επενδυτικές ευκαιρίες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Η μελέτη συνολικά προκρίνει 15 υποψήφιες περιοχές για την Δυτική Ελλάδα εκ των οποίων πέντε περιοχές για την Αχαΐα.

Οι υποψήφιες θέσεις στην Αιγιάλεια

Το βέβαιο είναι ότι ο δευτερογενής τομέας στην Αιγιάλεια παραμένει διασκορπισμένος, με δύο σημεία ουσιαστικά να φιλοξενούν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις, είτε αυτά είναι στον ποταμό Μεγανίτη είτε στο Βουλωμένο το οποίο είχε προταθεί παλιότερα, όπου έχει εκτιμηθεί ότι με μια κατάλληλη χωροθέτηση, μπορούν να αναπτυχθούν οργανωμένοι χώροι υποδοχής επιχειρηματικών πάρκων σε εκτάσεις 300 – 400 στρεμμάτων.

Ως ενδεδειγμένη τοποθεσία θεωρείται για την Αιγιάλεια και η περιοχή του Σελινούντα, με σχετική εισήγηση πριν από περίπου έναν χρόνο και από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας δήμου Αιγιαλείας προς την εταιρεία που είχε αναλάβει να εκπονήσει τον σχεδιασμό, με το σκεπτικό ότι ήδη στο σημείο αναπτύσσονται επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για τη φιλοξενία κι άλλων με την ανάλογη ρυμοτόμηση σε οικοδομικά τετράγωνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr