background img
banner
banner

Η… πρώτη τομή την Τετάρτη!

ΥΛΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Θέμα… ωρών είναι πλέον να γίνει η πρώτη τομή στο έδαφος στο πλαίσιο της εκτέλεσης του σημαντικού περιβαλλοντικού έργου της εγκατάστασης εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών του δήμου Αιγιαλείας. Ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και το συνεργείο ξεκινά από την Άκολη, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 24/11.

Ως γνωστόν, το έργο έχει ανατεθεί στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με την οποία υπεγράφη η σύμβαση σε πανηγυρικό κλίμα πριν δύο μήνες, έχει προϋπολογισμό 33.740.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2-14-2020», από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Αναμένεται δε να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης δηλαδή από την 17η Σεπτεμβρίου.

Πού θα επεκταθεί

Η αποχέτευση των παραλιακών οικισμών αποτελούσε επί δεκαετίες ζητούμενο της περιοχής, καθώς αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μιας περιοχής υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, βάζει τέλος στη μόλυνση του περιβάλλοντος στους οικισμούς Λαμπιρίου, Πεύκας, Μπούκας, Καμαρών, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Νέου Ερινεού, Άκολης, Αβύθου, Ροδοδάφνης, Διακοπτού, Παραλίας Συλιβαινιωτίκων, Κραθίου, Αιγείρας, Πανοράματος, αλλά και της πόλης του Αιγίου, δημιουργώντας σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και παράλληλα υλοποιώντας την υπηρεσία λειτουργίας του, επί 48 μήνες με δικαίωμα προαίρεσης για 4 πλέον έτη. Με την ολοκλήρωση του έργου γίνεται λειτουργικό το δίκτυο αποχέτευσης στο σύνολό του από την Αιγείρα έως το Λαμπίρι, ενώ η επεξεργασία των λυμάτων γίνεται στον βιολογικό καθαρισμό Αιγίου.

Αρχικά με ένα συνεργείο και στη συνέχεια με τρία

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ΄΄όπως έχουμε ενημερωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία, τα πάντα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο εντός της εβδομάδας, με αφετηρία από την περιοχή της Άκολης. Ήδη έχουν χαράξει τα σημεία που θα γίνουν οι τομές ώστε να περαστούν οι σωλήνες. Γνωρίζουμε πως σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει ένα συνεργείο και στη συνέχεια ταυτόχρονα θα εργάζονται τρία. Επίσης, ξέρουμε πως έχουν παραληφθεί τα απαιτούμενα υλικά για τις πρώτες εργασίες και θα αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη των εργασιών΄΄.

Τι περιλαμβάνει

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή α) αποχετευτικού δικτύου (συνολικού μήκους 99.330 m), β) καταθλιπτικών αγωγών (μήκους 2.690 m), γ) επτά αντλιοστασίων, καθώς και δ) τη σύνδεση των αντλιοστασίων με το προϋφιστάμενο σύστημα ρύθμισης της λειτουργίας τους και το σύστημα τηλεπαρακολούθησης. Τέλος περιλαμβάνεται η λειτουργία και συντήρηση του δικτύου του ήδη κατασκευασμένου αγωγού μεταφοράς και των αντλιοστασίων (7 νέων και 13 υφισταμένων κεντρικών αντλιοστασίων).
΄΄Επιλύεται έτσι ένα χρονίζον οξύτατο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη φάση ολοκλήρωσης του αποχετευτικού απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον δήμο μας΄΄, κατέληξε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr