background img
banner
banner

Κατακυρώθηκαν τα… νέα ονόματα

ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΟΔΟΥΣ

Θετικά γνωμοδότησε η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 8 του Ν.3463/ 2006 για την ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών του δήμου Αιγιαλείας, μετά από σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους Κοινοτικών Συμβουλίων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Ο δήμος καλείται τώρα να εκδώσει σχετική πράξη σύμφωνα με τη θετική γνωμοδότηση ενώ το επόμενο βήμα είναι η ενημέρωση των δημοτών για τις αλλαγές που επήλθαν.

Ως γνωστόν, μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δήμων, περιλαμβάνεται και η ονομασία και μετονομασία οδών, πλατειών ή συνοικιών, καθώς και η αρίθμηση κτισμάτων της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Συστατικό στοιχείο νόμιμης υπόστασης της απόφασης ονομασίας ή μετονομασίας οδού, πλατείας ή συνοικίας, αποτελεί η δημοσίευσής της.
Η σχετική απόφαση έκδοσης πράξης ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ονομασίες ανώνυμων οδών

Οι αποφάσεις αφορούν την ονομασία της ανωνύμου οδού, η οποία βρίσκεται στην Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων Δήμου Αιγιαλείας (από οικία Νικολουλόπουλου Ανδρέα έως και την οικία Σπηλιωτόπουλου Βασιλείου) σε οδό «Γιάννη Ρίτσου», καθώς και την αρίθμηση των κτιρίων, που έχουν πρόσοψη σ’ αυτή.

Την ονομασία της ανωνύμου παραποτάμιας οδού (Κράθη), που βρίσκεται στην Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, σε οδό «Αντωνίου Φράγκου, την ονομασία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται στην Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων μεταξύ των δύο παράλληλων οδών (παραποτάμια και Σποράδων) και η οποία ξεκινά από την οδό Θεσσαλίας και καταλήγει στην οδό Μακεδονίας, σε «Ιεροθέου», την ονομασία της ανωνύμου οδού, που βρίσκεται στην Κοινότητα Καμαρών, η οποία είναι κάθετη της κεντρικής οδού από την Π.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών προς το Γυμνάσιο- Λύκειο Καμαρών και παραπλεύρως της οικίας Θωμά Παπανικολάου, σε οδό «Αγίας Παρασκευής», την ονομασία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται στην Κοινότητα Διακοπτού και η οποία ενώνει την οδό Νικ. Φερέκου με την οδό Διονυσίου Παπαγιαννόπουλου, σε οδό «Αίγλης», την ονομασία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται στην Κοινότητα Διακοπτού στη θέση Ραλέικα καθολικιώτικα σπίτια, η οποία ενώνει την Π.Ε.Ο. με την οδό Κερνίτσης, σε οδό «Ηλία Μηνιάτη», την αρίθμηση των κτιρίων με πρόσοψη επί των οδών αυτών με αύξουσα αριθμητική σειρά από ανατολή προς δύση και από βορρά προς νότο, με τους ζυγούς αριθμούς να βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για την ασφαλή και καλύτερη επικοινωνία των πολιτών και των υπηρεσιών στις συναλλαγές.

Ακόμη, την ονομασία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται στην Κοινότητα Διακοπτού, η οποία είναι κάθετη προς την κεντρική παραλιακή, δυτικά του λιμανιού της Κοινότητας, σε οδό «Πεύκων», την ονομασία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται στην Κοινότητα Ροδοδάφνης, η οποία ξεκινά από την οδό Αχαιών και καταλήγει στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και την οδό Ανδρέου Λόντου, σε οδό «Αγίου Φανουρίου», την ονομασία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται στην Κοινότητα Τεμένης, η οποία καταλήγει σε αδιέξοδο και οικία Βασιλικής Μπαλτά, σε «Ιωάννας Χάρτζη» και την ονομασία της πλατείας που βρίσκεται στην Κοινότητα Κούμαρη της Δ.Ε. Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, σε πλατεία «Γρηγόρη Σολωμού».

Ανάγκες σε Διακοπτό και Ριζόμυλο

Επίσης, στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα διαπίστωσε την ανάγκη ονομασίας των κάτωθι ανωνύμων οδών: 1)Παραλιακής οδού της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, η οποία αρχίζει από το λιμανάκι και καταλήγει στην κοίτη του Βουραϊκού ποταμού, 2)Οδού στη θέση «Τάβλες-Παγιανέικα» της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, 3)Οδού στη θέση «Λαζούλια» της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, 4)Οδού της Δημοτικής Κοινότητας Ριζομύλου, η οποία αρχίζει από την Π.Ε.Ο. και εκτείνεται νότια έως την οικία Δημητρίου Νικολόπουλου.
Τέλος όρισε ως προθεσμία το χρονικό διάστημα των είκοσι ημερών, εντός της οποίας τα Συμβούλια των Κοινοτήτων Διακοπτού και Ριζομύλου, εισηγηθούν σχετικά στην αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr