background img
banner
banner

Με 16 αναρρωτικές άδειες

ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

«Χτίζει το παρόν και επενδύει στο μέλλον» ο δήμος Αιγιαλείας για το ευαίσθητο και σημαντικό κομμάτι της καθαριότητας. Αφενός παρά τις αντιξοότητες προσπαθεί να ανταποκρίνεται όσο καλύτερα γίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας, αφετέρου δε προχωρά με σταθερά βήματα προς τη μόνιμη και οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα αποτελέσει και «βαθιά ανάσα» για τα οικονομικά του.

Σε οργανωτικό επίπεδο, θα έλεγε κανείς πως ο τομέας της καθαριότητας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού βρίσκεται σε άδεια με κορωνοϊό, ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή η απουσία των υπαλλήλων στον κόσμο καθώς η αποκομιδή πραγματοποιείται πάντα βέβαια στον βαθμό του εφικτού. ΄΄Αυτή τη στιγμή, οι αναρρωτικές άδειες 16 υπαλλήλων που ασχολούνται με την αποκομιδή, είναι το σοβαρότερο πρόβλημά μας. Έχουμε αναγκαστεί να περικόψουμε δρομολόγια και ίσως υπάρξουν κατά τόπους προβλήματα, όμως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά όταν τόσοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος.

Εξοικείωση και αποδοχή για τους υπόγειους κάδους

Την ίδια στιγμή, υπάλληλοι και πολίτες δείχνουν να εξοικειώνονται σε μεγάλο βαθμό με τους υπόγειους κάδους, που απήλλαξαν κεντρικά σημεία από τους όγκους των απορριμμάτων που σχηματίζονταν. ΄΄Είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, το προσωπικό εξοικειώθηκε, οι πολίτες ανταποκρίνονται, ενώ προχωρήσαμε και σε κάποιες παρεμβάσεις σε ορισμένα σημεία όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση μεταλλικού κλωβού στο ύψος της εθνικής τράπεζας. Γενικότερα έχουμε κάνει καταγραφή στα σημεία που χρειάζονται συμπληρωματική μέριμνα΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Τεύχη δημοπράτησης τον Δεκέμβριο για τη Μονάδα!

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για το πιο ουσιαστικό βήμα για τη μόνιμη και οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας μετά με την έγκριση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Προδιαγεγραμμένων Οργανικών Αποβλήτων, με τη λειτουργία της οποίας και σε συνδυασμό με την ανακύκλωση, θα επιτευχθεί μείωση μεγαλύτερη του 50% στην ταφή των απορριμμάτων, γεγονός που αποφέρει τεράστιο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό όφελος στον δήμο.

Όπως εκτίμησε ο αντιδήμαρχος, ΄΄μέσα στον Δεκέμβριο θα βγουν τα τεύχη δημοπράτησης και ελπίζουμε, αν δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή, τον Ιούνιο να ξεκινήσει η κατασκευή της Μονάδας!΄΄. ΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη δρομολόγηση της Μονάδας και για τη χρηματοδότησή της που εγκρίθηκε μάλιστα πριν από την ανάλογη πρόταση της Πάτρας η υποβολή της οποίας είχε προηγηθεί της δικής μας. Προχωράμε δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος. Υπενθυμίζεται πως το έργο της δημιουργίας της Μονάδας χρηματοδοτείται με 5.344.400 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τέλος, χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας που αφορούσε κυρίως την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2022. Να σημειωθεί πως στο περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβανόταν η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγείρας που πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr