background img
banner
banner

Να μην κλείσουν κλινικές, ενίσχυση του νοσοκομείου…

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤ. ΑΧΑΪΑΣ

Απόφαση ενάντια στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) και την αποδυνάμωση των κλινικών του, με εμφανή κίνδυνο το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων, έλαβε στη συνεδρίασή της Δευτέρας 1/11, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Επιπλέον, σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει συνεργασία των επικεφαλής με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να αναζητηθεί η οδός μέσα από την οποία ο δήμος θα διεκδικήσει την ενίσχυση της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας.

Ζητείται επάρκεια σε πέντε ειδικότητες

Η σχετική εισήγηση έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», χειρουργό του νοσοκομείου Δημήτρη Μπούνια ο οποίος έδωσε κάποια στοιχεία πριν από τον κορωνοϊό σχετικά με τον αριθμό πολιτών που εξυπηρετεί το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι πριν τον κορωνοϊό περνούσαν από τα τακτικά ιατρεία και έκτακτα, 25.000 άνθρωποι. Τόνισε ακόμη πως ένα νοσοκομείο δευτεροβάθμιο όπως του Αιγίου για να λειτουργεί σαν νοσοκομείο με την ταμπέλα και την ποιότητα που του αρμόζει, πρέπει να έχει τα εξής προαπαιτούμενα: Οι πέντε βασικές ειδικότητες παθολογία, ορθοπεδική, καρδιολογική, χειρουργική και αναισθησιολογία μαζί με τα εργαστήρια μικροβιολογικό ακτινολογικό και αιμοδοσία να έχουν επάρκεια προσωπικού. Έκανε γνωστό πως επιτέλους πληρώθηκαν οι θέσεις των ακτινολόγων, λειτουργεί και ο αξονικός που δοκιμαστικά λειτουργούσε από το 2013. Σε ό,τι αφορά την καρδιολογική είπε πως ενώ έχει πέντε οργανικές θέσεις ιατρών, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας οργανικός.

Ενημέρωση από Μπούνια για τις αποχωρήσεις ιατρών

Για την ορθοπεδική κλινική έκανε γνωστό πως θα υπάρξουν δύο αποχωρήσεις επικουρικών ορθοπεδικών μέσα στον Νοέμβριο.
Για τη χειρουργική κλινική είπε πως έφυγε η μία επικουρικός και η κλινική είναι χωρίς ειδικευόμενους, με τρεις γιατρούς και έναν επικουρικό. Στην παθολογική είπε πως θα υπάρξουν κάποιες μετακινήσεις ενώ για το ακτινολογικό υπενθύμισε πως ο τέταρτος ακτινολόγος παραμένει στο ΠΓΝΠ.

Ο κ. Μπούνιας τόνισε πως δεν υπάρχει χώρος να αρρωστήσει γιατρός και ότι το πρόβλημα αποκαλύφθηκε για την καρδιολογική κλινική με αυτό τον τρόπο. Απέδωσε δε την κατάσταση στο γεγονός ότι δεν υπάρχει στόχευση, συνεχής πίεση και μεσοπρόθεσμο πλάνο.

Άπαντες συμφώνησαν πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο στις ενέργειες για την ενίσχυση του νοσοκομείου. Μάλιστα, ο δήμαρχος ζήτησε τη λήψη απόφαση η οποία θα γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες ενώ σε δεύτερο χρόνο, είπε, θα υπάρξει απόφαση για τον τρόπο διεκδίκησης του αιτήματος αναβάθμισης της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr