background img
banner
banner

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: «Αγώνας δρόμου» για την ενίσχυση της Καρδιολογικής Κλινικής

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φήμες περί κλεισίματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) πυροδότησε η αποδυνάμωσή της από ιατρούς το τελευταίο διάστημα, εξέλιξη που οφείλεται σε μία σειρά απρόσμενων συμπτώσεων που δημιουργούν μία αρνητική συγκυρία για την τοπική νοσηλευτική μονάδα. Από πλευράς διοίκησης του ΓΝΑΑ πάντως και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή σημαντικών υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.

Να σημειωθεί ότι το θέμα πρόκειται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε.

Απρόσμενες συγκυρίες δημιούργησαν μία ασφυκτική κατάσταση

Η Καρδιολογική Κλινική παρουσιάζει πλέον σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού δεδομένου ότι, όπως εξηγεί στο protionline.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Γεωργάκης, ΄΄μετά τον θάνατο του διευθυντή της κλινικής, είχαμε μία συνταξιοδότηση την περασμένη εβδομάδα, μία αναρρωτική άδεια μεγάλης διάρκειας λόγω σοβαρής ασθένειας, αλλά και την απόφαση επικουρικής ιατρού να παραιτηθεί και να αποχωρήσει στο τέλος Οκτωβρίου, αρκετούς μήνες πριν την ολοκλήρωση της σύμβασής της που λήγει το καλοκαίρι του 2022. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να έχουμε μία ιδιαιτέρως αρνητική συγκυρία, πρωτοφανή και αιφνίδια που δεν μπορούσε να προβλεφθεί ώστε να ενεργήσουμε νωρίτερα για να καλύψουμε τα κενά. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που η κλινική υπολειτουργεί αυτή τη στιγμή΄΄.

Στην τοπική κοινωνία πάντως ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το γεγονός, ακόμη και για κλείσιμο της κλινικής με συνακόλουθη επιρροή στις υπόλοιπες κλινικές που μπορεί να μην παρουσιάζουν ελλείψεις σε αυτό τον βαθμό, αλλά δείχνουν να έχουν προβλήματα με γιατρούς μάλιστα να αναφέρουν πως ναι μεν η διοίκηση μερίμνησε ώστε να ενισχύσει το νοσοκομείο με επικουρικό ψυχολόγο ή δεύτερο ουρολόγο, όμως οι τέσσερις βασικές ειδικότητες, παθολογία, ορθοπεδική, καρδιολογία και αναισθησιολογία, «χωλαίνουν».

Συνεργασία με την 6η ΥΠΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «λουκέτου» στην καρδιολογική, ο διοικητής επισημαίνει: ΄΄Αυτές οι “ατυχείς συγκυρίες και συμπτώσεις” μας έβγαλαν “έξω από τα νερά” μας. Όμως δεν πιστεύω ότι θα κλείσει η Καρδιολογική Κλινική. Αντιθέτως, η διοίκηση μαζί με την 6η ΥΠΕ και προσωπικά τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, καταβάλλουμε μία τιτάνια προσπάθεια ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό κάποια κενά για την εύρυθμη λειτουργία όχι μόνο της Καρδιολογικής Κλινικής αλλά και των υπολοίπων κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου. Η απώλεια των τεσσάρων καρδιολόγων είναι μεγάλη και η κάλυψή τους αποτελεί «σπαζοκεφαλιά» που πρέπει να επιλύσουμε. Όλοι γνωρίζουμε πως οι θέσεις ιατρών δεν μπορεί να καλυφθούν από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο γίνονται συντονισμένες προσπάθειες και πιστεύω ότι η κλινική θα παραμείνει ενεργή και ανοιχτή΄΄.

Απόσπαση καρδιολόγου από το Κ.Υ. Άνω Πόλης Πάτρας – Επίκειται μία ακόμη μετακίνηση

Μάλιστα, αυτή η περίοδος θεωρείται μεταβατική, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται και προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το ίδιο το νοσοκομείο και την διοίκηση του, αλλά πρωτίστως από το υπουργείο Υγείας και την διαχείριση των αναγκών από τον ΥΠΕάρχη.

Πάντως, η συνέχεια της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να επηρεάσει θετικά τις συνθήκες και με αίσιο τρόπο, ήταν η πρόσφατη μετακίνηση ιατρού που έγινε. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργάκης, καρδιολόγος αποσπάστηκε από το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης Πάτρας και τοποθετήθηκε στο ΓΝΑΑ.
Ανέφερε ακόμη ότι ΄΄το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται και μια ακόμη μετακίνηση ιατρού στην πτέρυγα της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΑΑ, η οποία δρομολογείται έτσι ώστε να συμβάλει στην παροχή ποιοτικών και άμεσων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Αιγιάλειας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr