background img
banner
banner

Ξεκίνησαν οι δραστηριότητες και με… πρωινή γυμναστική

«ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΙΓΙΟΥ

Χθες το πρωί ήταν η πρώτη φορά στην μετά τον κορωνοϊό… εποχή που το ΚΑΠΗ Αιγίου, με απόφαση του ΝΠΔΔ του δήμου Αιγιαλείας, ξεκίνησε τη δραστηριότητα της γυμναστικής των μελών του στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου. Με τους περιορισμούς του ιού covid-19 να επιτρέπουν πλέον να ξεκινήσουν και πάλι οι όποιες δράσεις των ομάδων, η συμμετοχή μόνο χαμόγελα έφερε σε όλους ανεξαιρέτως και κυρίως στα μέλη που το… καταχάρηκαν δεόντως!

Οι συζητήσεις και τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους της δομής έχουν ήδη ξεκινήσει. Η διασκέδαση μέσα από δημιουργικές εικαστικές δραστηριότητες, χορό και τραγούδι και την γυμναστική, ήταν και είναι ο αυτοσκοπός της Δημοτικής Αρχής. Τα μέλη θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα μέλλους και σε φωτοτυπία πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από 60 ως 85!

Οι ηλικίες των μελών που μετέχουν στο πρόγραμμα της εκγύμνασης και της φυσικής κατάστασης, είναι από 60 ετών και μέχρι 85. Πρόκειται για μία από τις πολλές δραστηριότητες που ξεκίνησαν ήδη και αφορά απλές ασκήσεις ευεξίας για το σώμα, οι οποίες δεν έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αλλά η ¨ενέργεια¨ των μελών δεν περιορίζεται μόνο στην αυτού καθεαυτού γυμναστική για το κορμί, αλλά πολύ περισσότερο έχει “στόχο” την ομαδική δράση και προσπάθεια, κάτι που είναι αμέσως ορατό σε όποιον τύχει να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα εξάσκησης, κάποιο πρωινό. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια και για τους υγειονομικούς… γνωστούς λόγους του ιού covid-19, τα τμήματα της γυμναστικής και του χορού, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα της δομής του ΚΑΠΗ, δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Τα δύο τμήματα που θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 το πρωί και για μία ώρα και η γυμναστική θα τελείται μέσα στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου και σε ειδική παραχωρημένη αίθουσα για αυτόν τον σκοπό. Όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ θα πρέπει να διαθέτουν ενεργή κάρτα ανανέωσης με μελλοντική ημερομηνία που θα ισχύει και στην οποία θα καταγράφονται επίσης όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται από τον νόμο για την συμμετοχή του από γραφειοκρατικής άποψης. Επίσης, να σημειωθεί ότι, όλοι ανεξαιρέτως (και εργαζόμενοι και μέλη της δράσης) είναι εμβολιασμένοι και με γνήσια πιστοποιητικά από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου. Αυτό και μόνο, είναι κάτι που αποδεικνύει ότι η συμμετοχή της τρίτης ηλικίας στην επιχείρηση “Ελευθερία” στην Αιγιάλεια, ήταν και είναι πολύ δραστική και καίρια.

Η Δήμητρα Αρβανίτη δίνει το «πρόσταγμα»

«Είναι μία συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ουσιαστικά εδώ και δεκατέσσερα χρόνια.
Τα… ¨κορίτσια μου” όπως τα αποκαλώ, είναι μία εύθυμη τεράστια παρέα που όχι μόνο υπερτερεί και ¨κερδίζει¨ την ζωή μέρα με τη μέρα, αλλά δεν χάνει και ποτέ την αισιοδοξία και το κέφι της. Και μαζί με την ευθυμία του πνεύματος που είναι ήδη εξασφαλισμένη… φροντίζουμε και το σώμα μας να συμβαδίζει στα ίδια επίπεδα» ήταν τα λόγια της γυμνάστριας των μελών του ΚΑΠΗ, που εστίασε στο γεγονός ότι με τέτοιες δράσεις όπως αυτές, κάθε μέλος της δομής κοινωνικοποιείται και μετέχει, με κάθε ενεργό ρόλο και καλή διάθεση, μην αφήνοντας τα οικονομικά ή τα υγειονομικά προβλήματα να καταβάλουν αρνητικά την καθημερινότητά τους.

«Η γυμναστική έχει ευεργετικές ιδιότητες και τεράστια οφέλη στην τρίτη ηλικία» ανέφερε στο protionline.gr η Δήμητρα Αρβανίτη, που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τα ΚΑΠΗ Αιγίου το ‘06 και συνεχίζεται μέσω προσφοράς μαθημάτων γυμναστικής. Επίσης να σημειωθεί ότι, παλαιότερα έχει προσφέρει και μαθήματα χορού στη δομή με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει και ο χορός ως διδασκόμενο πρόγραμμα στα ΚΑΠΗ, με την Καθηγήτρια της Ιστιοπλοΐας. Παράλληλα, αναλαμβάνει και προγράμματα γυμναστικής Aerobic και Group Personal να είναι το πιο κατάλληλο άτομο για αυτή την θέση σύμφωνα με πολλούς.

Παν. Ανδριόπουλος: «Άριστα οργανωμένα χώροι και δραστηριότητες»

Ερωτώμενος ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος για την συγκεκριμένη δράση, τόνισε: «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κινητοποιήσεις με μικρές εξορμήσεις και εκδρομές και αυτό το διάστημα παίρνουμε προσφορές από τουριστικά γραφεία. Νομίζω ότι τώρα πια όλοι οι άνθρωποι των δομών των ΚΑΠΗ Αιγίου είναι πλήρως ελεγμένοι και εμβολιασμένοι και κάθε δραστηριότητα στο εξής μπορεί να γίνει δίχως κίνδυνο για τον κορωνοϊό. Το τμήμα της Γυμναστικής είναι μια πολύ καλή και θετική δραστηριότητα για τα μέλη, δίνει χαρά στη τρίτη ηλικία, που έχει ανάγκη από τέτοιες όμορφες και ομαδικές δραστηριότητες» ανέφερε στo protionline.gr και συμπλήρωσε «οι δύο χώροι του ΚΑΠΗ που έχουμε αυτή την στιγμή είναι αρκετά οργανωμένοι και οι κύριες που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις των θεμάτων του ΚΑΠΗ, κάνουν πραγματικά καλή δουλειά, δηλαδή οι κύριες Μεντζελοπούλου, Νικολοπούλου, Σπυροπούλου και Φωτεινού. Πραγματοποιούνται και κάποιες εργασίες στο κτίριο της Ν. Πλαστήρα που ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα. Σε λίγο καιρό μάλιστα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και άλλοι χώροι ώστε να επωφεληθούν οι οποίες δράσεις του ΚΑΠΗ, όπως για παράδειγμα το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου στην Καλλιθέα» είπε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr