background img
banner
banner

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα του Νοσοκομείου Αιγίου

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΨΙΜΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ…

Δικό της ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών που παλεύουν για την ενίσχυση του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Αιγίου πρόκειται να καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Σε ανακοίνωσή της καθιστά σαφείς τις θέσεις της υπενθυμίζοντας τη διαφωνία της σε ανάλογη συζήτηση του περασμένου Φεβρουαρίου, με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Αφού αναφέρει πως η πανδημία έφερε απότομα στην επιφάνεια την τραγική πραγματικότητα στη δημόσια υγεία και φανέρωσε τη γύμνια του ΕΣΥ, με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, σημειώνει πως ΄΄τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της δικής της, επικίνδυνης πολιτικής. Η κυβέρνηση, δυο χρόνια τώρα, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας και την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με στελέχη και υποδομές΄΄.
Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο Αιγίου τονίζει πως ΄΄και αυτό ενταγμένο στη κυβερνητικές πολιτικές της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, όλα τα τελευταία χρόνια΄΄ και ότι λειτουργεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το 30% του συνόλου του προσωπικού είναι συμβασιούχοι.

΄΄Σήμερα ακόμη εν μέσω πανδημίας 16 πεπειραμένοι υγειονομικοί του Νοσοκομείου είναι σε αναστολή εργασίας. Οι κυβερνητικές πολιτικές εμπορευματοποίησης του κλάδου της υγείας, και στο νομό μας, οδηγούν αναπόφευκτα στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αιγίου και στην ενίσχυση των ιδιωτικών διαγνωστικών και ιατρικών κέντρων΄΄, προσθέτει, καταλογίζοντας ευθύνες στις δημοτικές αρχές και παρατάξεις που άσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια.

Δηλώνει πως δεν έχει ΄΄καμιά εμπιστοσύνη σε όψιμα αγωνιστικά καλέσματα «τοπικής ομοψυχίας» για την σωτηρία του νοσοκομείου. Αυτά πρέπει να συνοδεύονται από την αποκάλυψη της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας, και να εναντιώνονται στη γενικότερη αντιλαϊκή- φιλομονοπωλιακή πολιτική όλων των κυβερνήσεων΄΄.

Ξεκαθαρίζει δε πως δεν έχει καμία θέση σε ενδεχόμενα διαπαραταξιακά σχήματα, που έχουν στόχο, στο όνομα του όλοι μαζί για τη σωτηρία του Νοσοκομείου, να ξεπλύνουν τις ευθύνες Κυβερνητικών και Δημοτικών παρατάξεων που άσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια…

Τι ζητάει

Καταλήγοντας, σημειώνει πως ΄΄μόνο με τη διεκδίκηση μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής, και στο τομέα της υγείας, θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου΄΄ και καλεί τους εργαζόμενους τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες της Αιγιάλειας, το υγειονομικό κίνημα, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν:

  • Καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά ενίσχυση του ώστε να καλύψει της αυξανόμενες ανάγκες της Ανατολικής Αχαΐας.
  • Καμία μετακίνηση προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας του νομού χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.
  • Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για SARS-COV-2 σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr