background img
banner
banner

«Πρεσβευτής» του Αιγίου στη Θεσσαλονίκη

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

Με σκοπό να εκπροσωπήσουν την Αιγιάλεια στη Μακεδονία κάνοντας γνωστή τη συμβολή της Βοστίτσας στην ελληνική ιστορία, μέλη του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821 ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».

Η επίσκεψη τους υποστηρίχθηκε από τον δήμο Αιγιαλείας σε μία ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Συλλόγου στην ανάδειξη της ιστορικότητας της Αιγιάλειας. Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου «Βοστίτσα» Λάμπης Ψυχογιάννης, ΄΄παραβρεθήκαμε σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με την ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο που αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς. Είδαμε μία μεγάλη συλλογή από άρματα, φορεσιές και παράσημα από το 1821 έως τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, επειδή στη Θεσσαλονίκη η παρέλαση είναι στρατιωτική, λάβαμε μέρος στην παρέλαση στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και μάλιστα ανοίγοντας την παρέλαση μαζί με άγημα του Συλλόγου Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς». Ήταν για μας μία νέα εμπειρία με τους ανθρώπους της Μακεδονίας να μας «αγκαλιάζουν» με το ζεστό χειροκρότημά τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους, αποδίδοντας τα εύσημα στα δυο Αγήματα τον μακεδονομάχων και τον φουστανελοφόρων του Μοριά. Ο κόσμος μας δέχθηκε με ενθουσιασμό, μας ρωτούσαν από πού είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε. Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή της επίσκεψής μας στον Λευκό Πύργο και η κατάθεση στεφάνων από μέρους μας στα αγάλματα της «Γυναίκας της Ηπείρου» και του «Παύλου Μελά»΄΄.

Με τη στήριξη του δήμου Αιγιαλείας η μετάβαση

Να σημειωθεί ότι τα άτομα του Συλλόγου Βοστίτσα που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη ήταν οκτώ, ενώ για τη μετάβασή τους, τους διατέθηκαν λεωφορείο και οδηγός από τον δήμο Αιγιαλείας, απ’ όπου καλύφθηκαν τα έξοδα της μετακίνησης. Η αναχώρηση έγινε την περασμένη Τετάρτη στις 5.00 το πρωί και η επιστροφή την Πέμπτη το μεσημέρι.

΄΄Τύχαμε άριστης φιλοξενίας από τον αδελφό σύλλογο Μακεδονομάχων και ανυπομονούμε να τους ανταποδώσουμε την φιλοξενία στο Αίγιο στους εορτασμούς για στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας΄΄, αναφέρει ο κ. Ψυχογιάννης, προσθέτοντας: ΄΄Ευχαριστώ τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για την υποστήριξη στον Σύλλογο Βοστίτσα 1821.
Είναι τιμή μας να αντιπροσωπεύσουμε το Αίγιο όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια σαν Σύλλογος, γι’ αυτό και επισκεφθήκαμε και την πόλη της Θεσσαλονίκης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr